Sessie Inschakelen In De Browser

Inhoudsopgave:

Sessie Inschakelen In De Browser
Sessie Inschakelen In De Browser
Anonim

Aangezien de webserver geen continue communicatie met de client onderhoudt en elk verzoek door de server als een nieuw verzoek wordt beschouwd, is de belangrijkste taak van sessies in een browser om de browser te identificeren en een bijbehorend bestand te maken waarin sessievariabelen worden opgeslagen.

Sessie inschakelen in de browser
Sessie inschakelen in de browser

instructies:

Stap 1

Een sessie is in wezen een tekstbestand dat de waarden van de verzoek-antwoordparen op de server opslaat. Het aantal van dergelijke bestanden voor verschillende clients kan erg groot zijn, dus elke client krijgt zijn eigen SID toegewezen, die wordt doorgegeven met behulp van de queryreeks. Sessies en cookies zijn methoden voor het opslaan van informatie die worden gebruikt om een gebruiker te identificeren. Tegelijkertijd worden de eerste opgeslagen op de server en gebruikt door de beheerder, terwijl de laatste worden bepaald door de ontwikkelaar en worden opgeslagen op de lokale computer.

Stap 2

Sessie-activering in de browser wordt ingesteld door de opdracht dool session_start () op elke bron die een aanroep van variabelen bevat. In dit geval symboliseert het antwoord van de functie waar de succesvolle activering van de sessie en het antwoord onwaar - een fout. Nadat u de sessie hebt ingeschakeld, kunt u de gegevens opslaan in de $ _SESSION-array.

Stap 3

Merk op dat de opdracht session.save_path, die zich in het php.ini-bestand bevindt, het pad definieert waar de sessiebestanden worden opgeslagen. De dubbelzinnigheid van deze richtlijn impliceert het automatisch opslaan van sessiebestanden in het RAM van de server. De "levensduur" van een sessie wordt gedefinieerd door de session.cookie_lifetime-richtlijn in hetzelfde php.ini-configuratiebestand.

Stap 4

Het uitschakelen van de browsersessiefunctie wordt ingesteld door de functie bool session_destroy (). Met de functie string session_id ([$ id]) kunt u de huidige sessie-ID bepalen.

Stap 5

Een extra functie van deze functie is de mogelijkheid om uw eigen sessie-ID in te stellen met behulp van de optionele $ id-parameter. Houd er rekening mee dat Cyrillische tekens in deze parameter niet zijn toegestaan, in tegenstelling tot numerieke tekens. Een andere voorwaarde voor het succes van het instellen van uw eigen sessie-ID is de noodzaak om de functie session_start () te gebruiken.

Aanbevolen: