Hoe Een Binair Bestand Te Lezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Binair Bestand Te Lezen
Hoe Een Binair Bestand Te Lezen

Video: Hoe Een Binair Bestand Te Lezen

Video: Hoe Een Binair Bestand Te Lezen
Video: How To Read Text In Binary 2024, Mei
Anonim

Een binair bestand is elk bestand op uw computer. Alle informatie op de computer en aanverwante media wordt in bits vastgelegd (vandaar de naam). Ter vergelijking kan echter een tekstbestand worden gelezen in de lezers die overeenkomen met de extensie (de eenvoudigste - zelfs in Kladblok), maar het uitvoerbare bestand niet. En hoewel een txt-bestand in feite hetzelfde binaire bestand is, bedoelen ze, als ze het hebben over het probleem van het openen van de inhoud van binaire bestanden, uitvoerbare bestanden, evenals gecomprimeerde gegevens.

Hoe een binair bestand te lezen
Hoe een binair bestand te lezen

Noodzakelijk

Hex Edit-programma

instructies:

Stap 1

Download het Hex Edit-programma naar de harde schijf - een bestandseditor die hun inhoud in binaire vorm weergeeft. Open het programma door te dubbelklikken op het startbestand. Met deze software kunt u binaire bestanden in realtime lezen, inhoud wijzigen, uw eigen gegevens toevoegen en nog veel meer. Om goed te kunnen werken in deze omgeving, moet u iets weten over de algemene concepten van binaire bestanden.

Stap 2

Het programmavenster verschilt niet veel van de gebruikelijke editor: het vertrouwde menu en paneel met knoppen, de hoofdtekst van het bewerkte bestand, bladwijzers en de statusbalk. Open het binaire bestand via het menu Bestand of door op het bijbehorende pictogram op het paneel te klikken. Het binaire bestand zal voor je verschijnen als strings met cijfers en letters. Verwar deze tekens niet met gedrukte gegevens in tekstbestanden. Ze kunnen ook worden bewerkt door symbolen te verwijderen, maar hierdoor worden cellen met gegevens, stukjes van het bestand, verwijderd.

Stap 3

Breng wijzigingen aan in de inhoud van het bestand. De applicatie kan belangrijke delen van het bestand weergeven om gemakkelijker te kunnen zoeken, en heeft ook een flexibele configuratie van de grafische weergave van de binaire code. Schakel de inhoudsweergave naar ASCII + IBM / OEM-modus om de programmacode van het bestand te zien. Als u de verkeerde regels in het bestand invoert, werkt het mogelijk niet correct, met ernstige gevolgen voor het besturingssysteem van de pc.

Stap 4

Sla uw wijzigingen op. Als je geen ervaring hebt met het op deze manier bewerken van bestanden, wees er dan op voorbereid dat het bestand niet opent en weigert te werken nadat je wijzigingen hebt aangebracht. U zult hoogstwaarschijnlijk een paar exemplaren verknoeien voordat u de klus geklaard hebt. Probeer niet alle wijzigingen in het originele bestand op te slaan, zodat de inhoud ongewijzigd blijft.

Aanbevolen: