Een Lijst Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Lijst Verwijderen
Een Lijst Verwijderen

Video: Een Lijst Verwijderen

Video: Een Lijst Verwijderen
Video: 4 verwijderen van dubbele in een lijst 2024, Mei
Anonim

De ontwikkeling van gebruikersinterfaces in de meeste programmeeromgevingen omvat het werken met Windows. Dit omvat het invullen van de velden van een vensterformulier, wat meestal wordt gedaan door een vooraf gedefinieerde lijst met gegevens in een element te laden. De lijst kan statisch worden opgeslagen in een array of dynamisch worden gegenereerd tijdens de uitvoering van het programma. Methoden voor het ontladen van informatie in een vensterelement verschillen bij het maken van een programma in verschillende ontwikkelomgevingen.

Een lijst verwijderen
Een lijst verwijderen

instructies:

Stap 1

In Visual Basic is een lijst een reeks tekenreeksen waarnaar kan worden verwezen met de eigenschap List, een lijst met tekenreeksen in het besturingselement. Alle vensterelementen, waaraan u stringinformatie kunt toevoegen, hebben een vergelijkbare eigenschap. Gebruik de volgende constructie om gegevens in een combobox-element te verwijderen: lstMyList. AddItem ("First instance"), waarbij lstMyList de naam is van het combobox-object, AddItem is de methode voor het toevoegen van een string met informatie tussen haakjes en aanhalingstekens (“”). Wanneer de volledige lijst die in de array is opgeslagen aan het element wordt toegevoegd, ziet de programmacode er als volgt uit: Dim MasSp (10) As String // declaratie van een array voor 10 regels Dim i As LongFor i = 1 To 10 // loop for regels toevoegen lstMyList. AddItem MasSp (i) Volgende i Deze lus vult het vensterelement lstMyList met een lijst van 10 regels in de MasSp-array.

Stap 2

De Delphi-omgeving biedt de mogelijkheid om raamelementen ook via een object te verwerken en een eigenschap van een specifiek onderdeel te specificeren. De syntaxis van de Pascal-taal die in dit geval wordt gebruikt, stelt u in staat om de lijst te verwijderen door een lus in te stellen. Implementeer sequentiële toevoeging van regels uit de lijst op een gelijkaardige manier als de gepresenteerde code: var MasSp: array [1..10] of String; k: Integer; voor k: = 1 tot 10 doListBoxMy. Items. Add (MasSp [k]); Hier is ListBoxMy de naam van het vensteritemobject, Items is een eigenschap die toegang geeft tot strings, Add is een methode die tekenreeksen van de MasSp-array naar component.

Stap 3

Bij het programmeren in de populaire Qt-omgeving is het principe van toegang tot vensterelementen vergelijkbaar, de enige verschillen zitten in de syntaxis van de gebruikte C++-taal. Om gegevens naar de velden van vervolgkeuzelijsten of reguliere lijsten te uploaden, gaat u naar de elementen. Gebruik dan een van de functies voor het toevoegen van rijen, de methode insertItem is bijvoorbeeld geïmplementeerd voor QcomboBox en QListBox. Met zijn hulp kun je een element geleidelijk vullen met strings in een lus: QString MasSp; for (int i = 0; i

Aanbevolen: