Hoe In Te Loggen Op Het Netwerk

Inhoudsopgave:

Hoe In Te Loggen Op Het Netwerk
Hoe In Te Loggen Op Het Netwerk

Video: Hoe In Te Loggen Op Het Netwerk

Video: Hoe In Te Loggen Op Het Netwerk
Video: How to access your routers menus find out the ip adress and user name and passwords 2024, Mei
Anonim

Nu zijn er een groot aantal internetproviders die verschillen in het principe van communicatie met het wereldwijde netwerk en in de kwantitatieve kenmerken van de verbinding (snelheid van gegevensoverdracht, verkeersbeperkingen, kosten van diensten, enz.). Het basisaansluitschema blijft echter praktisch hetzelfde voor alle providers. De verschillen zitten alleen in de volgorde van acties die moeten worden uitgevoerd om de gebruiker zelf te verbinden.

Hoe in te loggen op het netwerk
Hoe in te loggen op het netwerk

instructies:

Stap 1

Om verbinding te maken met internet via een snelle ADSL-verbinding, moet u:

Zoek de verbindingssnelkoppeling op het bureaublad (meestal is dit de naam van de serviceprovider of de naam die u hebt opgegeven bij het maken van deze verbinding) en dubbelklik erop met de linkermuisknop. Klik in het geopende venster op de knop "Verbinden".

Ook is de verbindingsservice meestal te vinden in het menu Start op de taakbalk. Om het verbindingsvenster te starten, gaat u naar het menu "Start" en selecteert u vervolgens de regel "Verbinding". In de lijst die wordt geopend wanneer u de muiscursor over deze regel beweegt, moet u de gewenste verbinding selecteren. Klik vervolgens in het geopende venster op de knop "Verbinden".

Stap 2

Wanneer u een 3G-modem (anders een USB-modem) gebruikt om verbinding te maken met internet, moet u:

- Sluit de modem aan op de USB-poort.

- Wacht tot het besturingssysteem het apparaat detecteert dat op de computer is aangesloten.

- Start de software die verbinding maakt met internet. Meestal worden deze programma's automatisch geïnstalleerd wanneer een USB-modem voor het eerst wordt aangesloten op het besturingssysteem. U vindt dit programma op het bureaublad of in de lijst Alle programma's in het menu Start. De naam van de software moet overeenkomen met de naam van de serviceprovider (bijvoorbeeld de naam van de mobiele provider).

- Na het starten van het programma verschijnt er een verzoek om een pincode, waarin je de code moet invoeren die je hebt gekregen bij het registreren van deze simkaart.

- Als de pincode correct is ingevoerd, verschijnt het hoofdvenster van het verbindingsprogramma. In dit venster moet u op de knop "Verbinden" klikken.

Stap 3

Wanneer u verbinding maakt met internet via een netwerkhub (gewoonlijk een hub genoemd), moet u er rekening mee houden dat slechts één computer rechtstreeks verbinding kan maken met internet. De rest van de computers in de groep mag alleen een verbinding met de hostcomputer hebben via het lokale netwerk. In dit geval mogen de ip-adressen van computers slechts één laatste cijfer van elkaar verschillen (dit zorgt voor interactie van computers met elkaar).

Aanbevolen: