Hoe Een 8-jarige Jongen Een Microsoft Certified Professional Werd

Hoe Een 8-jarige Jongen Een Microsoft Certified Professional Werd
Hoe Een 8-jarige Jongen Een Microsoft Certified Professional Werd

Video: Hoe Een 8-jarige Jongen Een Microsoft Certified Professional Werd

Video: Hoe Een 8-jarige Jongen Een Microsoft Certified Professional Werd
Video: Сертификация "Сертифицированный педагог Microsoft" ("Microsoft Certified Educator"). 2024, Mei
Anonim

De jongste specialist in de geschiedenis van Microsoft is de 8-jarige Pakistaanse Shofan Thobani. Hij slaagde erin de moeilijkste examens te halen en scoorde 91 punten, wat als een hoog resultaat wordt beschouwd. Dit is de eerste keer dat zo'n jong talent een Microsoft Certified Technology Specialist krijgt.

Hoe een 8-jarige jongen een Microsoft Certified Professional werd
Hoe een 8-jarige jongen een Microsoft Certified Professional werd

Zoals gezegd is Shofan niet zomaar een Microsoft-specialist geworden. Het kostte hem 13 lange maanden om zich voor te bereiden op de examens, waarin hij netwerken, internetprotocollen, DNS en alles wat met Microsoft Windows 7 Configuration en Microsoft Windows Server 2008 R2 komt, bestudeerde.

De vader van het wonderkind Shau Thobani, de CEO van het grootste technologie-IT-bedrijf Thobson Technologies, vertelt over de buitengewone capaciteiten van zijn zoon. In het bijzonder is hij in staat om de meest complexe wiskundige berekeningen uit te voeren zonder de hulp van rekenmachines en andere computerapparatuur. Shofan begon op vierjarige leeftijd de computer onder de knie te krijgen en terwijl hij zich voorbereidde op de examens, studeerde hij elke dag 5-6 uur op een speciale computerschool. En dat is nog niet het schoolcurriculum! Bovendien slaagde de jongen er tijdens de training in om zijn eigen complexe systeem van internetprotocollen en domeinen te creëren.

Microsoft-woordvoerder Thomas Jensen zei dat de examenregels geen rekening houden met de leeftijd van kandidaten. Daarom kan iedereen een gecertificeerde specialist worden, ongeacht de leeftijd. Het belangrijkste is om de technologische kenmerken van Microsoft grondig te begrijpen. Bovendien, aangezien de leeftijd van gecertificeerde specialisten op geen enkele manier wordt bijgehouden, is de leeftijd van de overige aanvragers niet betrouwbaar bekend en is er geen manier om erachter te komen wie van hen de jongste is. Het is mogelijk dat er andere, jongere talenten zijn, maar dit geval wordt als werkelijk fenomenaal erkend.

Kleine Shofan toonde van kinds af aan een verlangen naar elektronisch speelgoed. Tegelijkertijd was hij bijna niet geïnteresseerd in de externe resultaten van hun acties. Hij was geïnteresseerd in de processen die binnen plaatsvinden. Zo is het ook met computers. Algoritmen en werkprincipes trokken veel meer genialiteit aan dan games en internet. Ouders zijn ongetwijfeld trots op de prestatie van hun zoon, maar ze moedigen hem geenszins aan om in de voetsporen van zijn vader te treden. Ze zijn er zeker van dat de jongen zelf zal beslissen over zijn toekomstige beroep.

Vóór Shofan was de jongste bekende specialist de Macedonische jongen Marco Chalasan, die op 9-jarige leeftijd met succes voor de examens slaagde. Overigens was hij op 6-jarige leeftijd de jongste gecertificeerde systeembeheerder in de IT-wereld.

Aanbevolen: