Hoe Screensavers Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Screensavers Te Maken
Hoe Screensavers Te Maken

Video: Hoe Screensavers Te Maken

Video: Hoe Screensavers Te Maken
Video: Use tik tok videos as a live wallpaper for your iPhone | How to set tiktok video as Wallpaper simple 2024, Mei
Anonim

Met behulp van Adobe Photoshop kunt u niet alleen foto's retoucheren en verwerken, maar op basis daarvan ook effectieve en heldere posters en screensavers maken, die niet onderdoen voor professionele grafische werken die worden gebruikt in advertenties en afdrukken. Om van je eigen foto een mooie en originele screensaver te maken, heb je naast een beetje fantasie en vrije tijd ook Photoshop nodig.

Hoe screensavers te maken
Hoe screensavers te maken

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document met een grootte van 1280x1024. Maak een nieuwe laag (Nieuwe laag maken) en vul de nieuwe laag met een verloopvulling, voeg er stijl aan toe Verloopoverlay. Kies een kleur in het verloop, bijvoorbeeld een overgang van wit naar grijs. Stel de verloopstijl in op radiaal en de overvloeimodus op normaal.

Stap 2

Open je foto die je voor de screensaver wilt gebruiken en knip de vorm in de foto uit de achtergrond. Gebruik een geschikt gereedschap om de achtergrond te verwijderen - Lasso Tool, Magic Wand, Pen Tool. Nadat de achtergrond rond de vorm is verwijderd, kopieert u deze en plakt u deze in het verloopachtergronddocument op een nieuwe laag.

Stap 3

Selecteer de optie Rechthoekig selectiekader op de werkbalk en maak een kleine, smalle rechthoekige selectie op de vorm, klik er vervolgens met de rechtermuisknop op en selecteer de optie Transformeren. Vouw de selectie diagonaal uit en bevestig de transformatie door op Enter te drukken. Gebruik het gereedschap Verplaatsen om de selectie een beetje opzij te zetten. Een deel van de vorm beweegt mee met de selectie.

Stap 4

Herhaal deze actie nog een paar keer om de vorm op verschillende plaatsen uit de foto te snijden, waardoor een ongewoon visueel effect ontstaat door de verplaatste en vervormde vlakken. Trek tussen de offsetgebieden 1 pixel rechte witte lijnen met behulp van het lijngereedschap. Combineer de lagen met lijnen in één groep en zet de dekking op 63% voor deze groep.

Stap 5

Selecteer nu vanuit de werkbalk het Ellips-gereedschap en teken een cirkel waar dan ook in de afbeelding, en selecteer vervolgens in de laagstijl Verloopoverlay. Kopieer de ellipslaag twee keer en gebruik vervolgens de optie Vrije transformatie om het formaat van de gekopieerde ellipsen te wijzigen. Voeg een slagschaduw toe aan het gemaakte object in een laagstijl.

Stap 6

Vervolgens kunt u het object verder decoreren met de stijl Afschuining en reliëf en vervolgens opnieuw de overlay Verloop selecteren, waarbij u een nieuwe overlay-kleur instelt. Maak zoveel gekleurde ellipsen als je wilt. Je kunt de afbeelding ook versieren met stippen en willekeurige driehoeken van elke grootte door ze uit te breiden met het gereedschap Vrije transformatie.

Stap 7

Stel de overvloeimodus van extra afbeeldingen in op Overlay. Voltooi het maken van het opstartscherm met kleurcorrectie - maak een Nieuwe aanpassingslaag en stel de optie Curven in. Bewerk de rondingen zodat de kleuren in de afbeelding levendig en mooi zijn.

Aanbevolen: