Hoe Afbeeldingen Te Slicen

Inhoudsopgave:

Hoe Afbeeldingen Te Slicen
Hoe Afbeeldingen Te Slicen

Video: Hoe Afbeeldingen Te Slicen

Video: Hoe Afbeeldingen Te Slicen
Video: How To Deal With Slice Shots In Tennis | Tennis Lessons 2024, Mei
Anonim

Een vrij typische bewerking bij het bewerken van digitale rasterafbeeldingen is om er onafhankelijke fragmenten uit te knippen. Dergelijke fragmenten worden gebruikt om andere composities te versieren of aan te vullen, fotocollages te maken, blanco's voor verder werk, enz. Het knippen van afbeeldingen is handig in moderne grafische editors zoals Adobe Photoshop.

Hoe afbeeldingen te slicen
Hoe afbeeldingen te slicen

Noodzakelijk

grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding in de Adobe Photoshop-editor. Druk op Ctrl + O of selecteer "Bestand" en "Open …" in het menu. Er wordt een dialoogvenster voor bestandsselectie weergegeven. Ga naar de gewenste map, selecteer een grafisch bestand in de lijst, klik op de knop "Openen".

Stap 2

Schakel de weergave van meetlinialen in het documentvenster in. Open het menu "Beeld" en vink het item "linialen" aan. Of druk op de sneltoets Ctrl + R.

Stap 3

Schakel de weergave van het raster in het documentvenster in. Vouw de menu-items "Bekijken" en "Weergeven" uit, vink het vakje aan bij het item "Raster". U kunt ook op Ctrl + ' drukken.

Stap 4

Stel een handige schaal in voor het bekijken van de afbeelding in het documentvenster. Activeer het zoomgereedschap met de knop op de werkbalk. Klik meerdere keren op de afbeelding. U kunt ook de sneltoetsen Ctrl ++ en Ctrl + - gebruiken om respectievelijk in en uit te zoomen.

Stap 5

Geef de grenzen aan waarlangs de afbeelding wordt gesneden met behulp van de hulplijnen. Beweeg de muiscursor over een van de meetlinialen. Druk op de linkerknop en verplaats de cursor naar het afbeeldingsgebied. Er wordt een nieuwe gids gemaakt. Stel op deze manier meerdere hulplijnen in. Pas hun locatie aan met de muis.

Stap 6

Maak een rechthoekige tent. Gebruik hiervoor de Rechthoekige selectiekader-tool. Het wordt geactiveerd door een knop op de werkbalk.

Stap 7

Schaal de afbeelding voor een gemakkelijkere correctie van het selectiegebied. Gebruik de zoomtool.

Stap 8

Pas het selectiegebied aan. Selecteer "Selecteren" en "Selectie transformeren" in het menu. Er verschijnen gebieden op de hoeken en zijkanten van het selectiekader. Door ze met de muis te slepen, kunt u de vorm en grootte van de selectie wijzigen. Breng de nodige wijzigingen aan. Klik op een willekeurige knop op de werkbalk. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op "Toepassen".

Stap 9

Kopieer de selectie naar het klembord. Druk op Ctrl + C of selecteer "Bewerken" en "Kopiëren" in het menu.

Stap 10

Maak een nieuw document. Druk op Ctrl + N of gebruik de menu-items "Bestand" en "Nieuw …". Selecteer in het dialoogvenster "Nieuw" in de vervolgkeuzelijst "Voorinstelling" het item "Klembord". Klik op de knop "OK".

Stap 11

Plak de afbeelding van het klembord in een nieuw document. Selecteer "Bewerken" en "Plakken" in het menu of druk op Ctrl + V.

Stap 12

Sla de nieuwe afbeelding op. Druk op Alt + Shift + Ctrl + S of selecteer "Bestand" en "Opslaan voor web en apparaten" in het menu. Configureer in het dialoogvenster dat verschijnt de parameters voor beeldcompressie en selecteer het formaat voor gegevensopslag. Klik op de knop "Opslaan". Bewaar het bestand.

Stap 13

Ga door met het snijden van de afbeelding. Herhaal stap 4-12 zo vaak als nodig is.

Aanbevolen: