Een Statistiek Instellen

Inhoudsopgave:

Een Statistiek Instellen
Een Statistiek Instellen

Video: Een Statistiek Instellen

Video: Een Statistiek Instellen
Video: Hoe kan je statistiek beter begrijpen met muziek? 2024, Mei
Anonim

Yandex Metrica is een behoorlijk handig hulpmiddel voor een webmaster. Door een teller op uw site te installeren, kunt u als eigenaar of beheerder van de bron maximale informatie ontvangen over bezoeken aan uw site en andere parameters.

Een statistiek instellen
Een statistiek instellen

Noodzakelijk

Computer, internettoegang, websitetoegang, Yandex-mailaccount

instructies:

Stap 1

Om aan de slag te gaan, registreert u zich bij de Yandex-mailservice (yandex.ru). Open hiervoor de hoofdpagina en klik op de link "Maak een mailbox". Nadat u een account heeft aangemaakt, krijgt u toegang tot Yandex Metrica. Om dit te doen, moet u de volgende URL in de adresbalk invoeren - metrika.yandex.ru. Er wordt een pagina geopend waarmee u uw site kunt registreren in het tellersysteem. Hier moet u op de knop "Meter ophalen" klikken.

Stap 2

Nadat u op de knop voor het ontvangen van de teller hebt geklikt, wordt u doorgestuurd naar de instellingenpagina. Hier kunt u doelen instellen, de kleur van de teller wijzigen en openbare of privétoegang tot statistieken maken. Nadat de teller is ontvangen, krijgt u de code ervan. Deze code moet worden gekopieerd en vervolgens een doel maken (zie de help voor de service). Zodra het doel is gemaakt, kunt u doorgaan met het installeren van de teller op uw site.

Stap 3

Open de FTP-client die u gebruikt en maak verbinding met uw server. Vervolgens moet u uw sitemap openen, die zich in de map "Public-HTML" bevindt. In de sitemap moet je het footer.php-bestand vinden (we zullen geen specifiek pad specificeren, omdat dit afhangt van de engine die door de site wordt gebruikt).

Stap 4

Waarom heb je een footer-bestand nodig? Omdat het in dit deel van de site is dat de balie zich in de meeste gevallen bevindt. U heeft het recht om de balie ergens anders op de pagina te integreren. Nadat je het footer.php-bestand hebt geopend om te bewerken, plak je de tellercode die je eerder hebt gekopieerd erin. Sla de wijzigingen op in het bestand en op de server en bezoek vervolgens uw site. Er verschijnt een hitteller op de plaats waar u de metrische code hebt geïntegreerd. Om de metrische interface te openen, hoeft u alleen maar op de teller zelf te klikken.

Aanbevolen: