De Taalbalk Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Taalbalk Aanpassen
De Taalbalk Aanpassen

Video: De Taalbalk Aanpassen

Video: How To Make Windows Look Better! | Clean Windows Desktop and Taskbar, (2020) 2022, November
Anonim

De taalbalk geeft de huidige tekstinvoertaal op het bureaublad weer. Dit zijn de eerste twee Latijnse letters van de taalnaam, bijvoorbeeld RU - Russisch, EN - Engels. De sneltoets "Ctrl + Shift" of "Alt + Shift" is omgeschakeld.

De taalbalk aanpassen
De taalbalk aanpassen

instructies:

Stap 1

Om van taal te wisselen, klikt u één keer met de linkermuisknop op het taalpictogram en selecteert u de gewenste taal in het opgeroepen menu.

Stap 2

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen met de taalbalk. Roep het menu van deze acties op door eenmaal met de rechtermuisknop op het taalpictogram te klikken. Laten we een paar acties op de taalbalk bekijken.

Selecteer het menu-item "De taakbalk herstellen". Het paneel verschijnt in de rechterbovenhoek en verdwijnt uit het systeemvak. Als u de taalbalk terug wilt zetten, sleept u deze gewoon met de linkermuisknop naar de oorspronkelijke plaats. Door met de rechtermuisknop op de taalbalk te klikken, verschijnt een menu dat lijkt op wat we al hebben onderzocht, maar er verschijnen nog meer items:

- transparantie - het paneel wordt transparant;

- tekstlabels - de naam van de taal wordt volledig weergegeven op het paneel;

- verticaal - het paneel wordt verticaal weergegeven.

Stap 3

Selecteer het menu-item "Opties". U ziet het venster voor het instellen van het taalpaneel "Talen en tekstinvoerservices". Selecteer een van de geïnstalleerde invoertalen voor standaard gebruik in de vervolgkeuzelijst bovenaan. U kunt de gewenste taal toevoegen of de extra taal verwijderen met de gelijknamige knoppen.

Stap 4

Pas uw toetsenbordinstellingen aan om de taal naar wens te wijzigen. Selecteer hiervoor het tabblad "Switch toetsenbord". Hier kunt u het uitschakelen van de CAPS Lock-modus configureren, een sneltoets voor het wisselen van taal en het inschakelen van de gewenste taal met een aparte toets.

Om de gewenste modus te configureren, selecteert u deze met de muis en klikt u op de knop "Sneltoets wijzigen". Selecteer de gewenste combinatie en klik op OK.

Populair per onderwerp