Wat Zijn De Functies Van Excel?

Wat Zijn De Functies Van Excel?
Wat Zijn De Functies Van Excel?

Video: Wat Zijn De Functies Van Excel?

Video: Wat Zijn De Functies Van Excel?
Video: Werken met functies in Excel 2024, Mei
Anonim

Excel is een spreadsheet-editor die is opgenomen in de populaire Microsoft Office-suite met kantoorprogramma's. Tegenwoordig is het de meest voorkomende toepassing voor het werken met relatief kleine datasets, waardoor de gebruiker een zeer breed scala aan tools krijgt. In principe zijn de functies van het programma ontworpen voor gebruikers met een minimaal opleidingsniveau, maar er zijn ook geavanceerde functies waarmee u de verwerking van tabelgegevens grotendeels kunt automatiseren.

Wat zijn de functies van Excel?
Wat zijn de functies van Excel?

Met Microsoft Office Excel kunt u tabellen van elke structuur maken - met gecombineerde rij- of kolomkoppen, met een ander aantal kolommen en rijen in verschillende gebieden van de tabellen, of zelfs met tabellen die in elkaar zijn ingevoegd met hun eigen schuifbalken. Het maximale aantal kolommen in één blad van een Excel-document is 16.384 en de limiet voor rijen is 1.048.576. Maar als dit niet genoeg is, kan de voortzetting van de tabel op een willekeurig aantal bladen van het document worden geplaatst - hun aantal is alleen beperkt door de hoeveelheid computergeheugen.

Met het programma kunt u zowel gegevens handmatig invoeren als lezen uit bestanden met een aantal veelgebruikte formaten - eenvoudige tekst, tekst met scheidingstekens, in het formaat van de Access-database, enz. Er zijn veel manieren om de ingevoerde gegevens in Excel te verwerken - van elementair sorteren met het instellen van de prioriteit van kolommen voor complexe wiskundige berekeningen met de uitvoer van de resultaten in een aparte tabel. Dit alles kan zowel door de knoppen van de applicatie-interface te gebruiken als door de functies van de ingebouwde programmeertaal in de cellen te introduceren. Bovendien heeft de spreadsheet-editor de mogelijkheid om de volgorde van uw acties vast te leggen wanneer u met de tabel werkt, en deze volgorde vervolgens te reproduceren door simpelweg een macro aan te roepen.

De resultaten van de analyse van tabelgegevens Excel stelt u in staat om zowel in het gebruikelijke numerieke formaat als in grafische vorm te presenteren. De applicatie heeft een groot aantal kaartsjablonen en de ingebouwde aanpassingstools maken het aantal ontwerpopties eindeloos. Voor het gemak van het lezen van de gegevens of voor het maken van presentaties kun je de tabellen zelf inkleuren. Naast het verfraaien van randen, kopteksten, tekst, kunt u bijvoorbeeld een vloeiende overgang van de achtergrondkleur van cellen instellen, afhankelijk van de waarden die ze bevatten, of automatisch het maximum en minimum aantal markeren, enz.

Aanbevolen: