Hoe De Vensterbeheerder In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Vensterbeheerder In Te Schakelen
Hoe De Vensterbeheerder In Te Schakelen

Video: Hoe De Vensterbeheerder In Te Schakelen

Video: Hoe De Vensterbeheerder In Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Mei
Anonim

Gebruikers van Windows 7 hebben soms te maken met het probleem van de uitgeschakelde vensterbeheerder, met name wanneer deze service is uitgeschakeld, zijn er enkele problemen met het correct functioneren van het Aero-thema. Om de normale werking van uw computer te herstellen, moet u de Window Manager-service inschakelen.

Hoe de vensterbeheerder in te schakelen
Hoe de vensterbeheerder in te schakelen

instructies:

Stap 1

Wanneer vensterbeheer is uitgeschakeld in Windows 7, werken sommige effecten niet - het is bijvoorbeeld niet mogelijk om de transparantie van vensters in te schakelen. Om de manager in te schakelen, opent u: "Start" - "Configuratiescherm" - "Administratieve hulpmiddelen" - "Services". Zoek Desktop Window Manager Session Manager in de lijst met services, open het. Stel in het geopende venster het opstarttype in op "Auto" in het vervolgkeuzemenu - hierdoor kan de service automatisch starten wanneer de computer opstart. Om de computer niet opnieuw op te starten, start u de service door op de knop "Start" in hetzelfde venster te klikken.

Stap 2

Als de vorige optie niet werkte en de nodige effecten niet verschenen, moet u proberen Windows Aero met geweld in te schakelen. Open hiervoor Kladblok en voer de onderstaande code erin in. Schrijf het volledig, regel voor regel, zonder iets te missen Windows Register-editor versie 5.00 [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsDWM] "Composition" = dword: 00000001 "CompositionPolicy" = dword: 00000002 "ColorizationOpaqueBlend" = dword: 00000001

Stap 3

Sla het bestand op met een willekeurige naam, bijvoorbeeld test. Hernoem vervolgens de extensie van *.txt naar *.reg. Voer het aangemaakte bestand test.reg uit en de nodige wijzigingen zullen in het register worden aangebracht. Het is eenvoudiger dan het handmatig bewerken van het register.

Stap 4

Open een opdrachtprompt met beheerdersrechten: "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires". Zoek het item "Opdrachtprompt", klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Als administrator uitvoeren". Voer in het opdrachtregelvenster (console) dat wordt geopend net stop uxsms in en druk op Enter. Typ vervolgens net start uxsms en voer de opdracht opnieuw uit door op Enter te drukken.

Stap 5

Houd er rekening mee dat als u Windows 7 Starter en Starter Basic gebruikt, sommige bureaubladeffecten niet voor u beschikbaar zijn. Kijk op de website van de ontwikkelaar voor informatie over uw OS-versie - dit zal u helpen te begrijpen of de afwezigheid van bepaalde mogelijkheden van het besturingssysteem te maken heeft met de versie ervan, of dat de reden nog steeds in de verkeerde configuratie ligt.

Aanbevolen: