Hoe U Uw Laptop Kunt Ontgrendelen Als U Uw Wachtwoord Bent Vergeten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Laptop Kunt Ontgrendelen Als U Uw Wachtwoord Bent Vergeten
Hoe U Uw Laptop Kunt Ontgrendelen Als U Uw Wachtwoord Bent Vergeten

Video: Hoe U Uw Laptop Kunt Ontgrendelen Als U Uw Wachtwoord Bent Vergeten

Video: Hoe U Uw Laptop Kunt Ontgrendelen Als U Uw Wachtwoord Bent Vergeten
Video: Inloggen zonder wachtwoord 2024, April
Anonim

Als zich een onaangenaam incident voordoet - u bent het wachtwoord voor toegang tot de laptop vergeten - dan moet u deze ontgrendelen. Dit kan worden gedaan zonder het besturingssysteem opnieuw te installeren, waardoor alle gegevens op de harde schijf worden opgeslagen.

Hoe u uw laptop kunt ontgrendelen als u uw wachtwoord bent vergeten
Hoe u uw laptop kunt ontgrendelen als u uw wachtwoord bent vergeten

Niet alle tips zijn nuttig

Het instellen van een wachtwoord op een laptop helpt vertrouwelijke informatie te beschermen en onbevoegde toegang tot verschillende programma's, mappen of bestanden te blokkeren. In het geval dat u uw wachtwoord bent vergeten of het blad waarop het wachtwoord is geschreven bent kwijtgeraakt, wordt de toegang voor u op dezelfde manier afgesloten als voor de rest. Fijn dat het mogelijk is om met alle opgeslagen gegevens weer toegang tot de laptop te krijgen.

Er zijn veel tips op internet - zowel nuttige als niet-zo - om een vergeten wachtwoord te herstellen of te omzeilen. De manier om SAM *-bestanden te verwijderen is bijvoorbeeld nutteloos. Door deze bestanden te verwijderen, kunt u met grote problemen worden geconfronteerd. In dit geval, wanneer het systeem opstart, verschijnt er een systeemfout, die zegt dat de laptop niet kan worden ingeschakeld en opnieuw moet worden opgestart in de veilige modus. Nadat u op de knop "OK" hebt geklikt, start het systeem opnieuw op, maar deze fout verschijnt opnieuw - en zo verder tot in het oneindige. Dit eindigt meestal met een volledige herinstallatie van het besturingssysteem (met verlies van alle gegevens).

Wachtwoord opnieuw instellen via veilige opstartmodus

Wachtwoordherstel moet op humanere manieren gebeuren. U moet bijvoorbeeld eerst de wachtwoordhint controleren (deze bevindt zich op het welkomstscherm naast het wachtwoordveld). Als de hint niet heeft geholpen om het wachtwoord te onthouden, moet u inloggen via het beheerdersaccount en een nieuw wachtwoord maken.

Eerst moet je je laptop opnieuw opstarten. Zodra het systeem wordt ingeschakeld, moet u op de F8-toets drukken (de toets kan verschillen afhankelijk van het merk laptop). Vervolgens moet u in het menu met extra opties voor het opstarten van het systeem "Veilige modus" selecteren. Selecteer vervolgens het ingebouwde beheerdersaccount (standaard is dit niet beveiligd met een wachtwoord). Na het laden van het bureaublad verschijnt er een waarschuwing dat het systeem in de veilige modus werkt. Klik op "Ja" om het berichtvenster te sluiten.

Daarna moet u naar het "Configuratiescherm" gaan via de knop "Start" en de regel "Gebruikersaccounts" selecteren. Vervolgens moet u het wachtwoord voor uw account opnieuw instellen via het item "Wachtwoord wijzigen". Om het wachtwoord te wijzigen, moet u het nieuwe wachtwoord invoeren en bevestigen. Als u geen wachtwoord hoeft in te stellen, laat u het veld leeg - het wachtwoord wordt opnieuw ingesteld.

Om de instellingen op te slaan, klikt u op de knop "Wachtwoord wijzigen". Sluit het venster "Configuratiescherm", start de laptop opnieuw op - u bent klaar. Nu, wanneer het systeem opstart, voert u een nieuw wachtwoord in en Windows zal starten.

U kunt uw wachtwoord ook opnieuw instellen met behulp van verschillende softwaretools. Meestal worden ze naar een schijf of flashstation geschreven, aangesloten op een computer en verwijdert het programma het wachtwoord zelf.

Aanbevolen: