Hoe Virussen Van Pc Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Virussen Van Pc Te Verwijderen
Hoe Virussen Van Pc Te Verwijderen

Video: Hoe Virussen Van Pc Te Verwijderen

Video: Hoe Virussen Van Pc Te Verwijderen
Video: [Tutorial] - Verwijder VIRUSSEN! 2024, Mei
Anonim

Als je je computer heel lang zonder antivirusprogramma hebt gebruikt, maar toch besluit een antivirusprogramma te installeren, is de kans groot dat de computer al virussen bevat die moeten worden verwijderd. Zelfs als u een antivirusprogramma had geïnstalleerd, moet u van tijd tot tijd het systeem op virussen scannen en, indien gevonden, deze verwijderen. De afwezigheid van virussen op de computer maakt het systeem stabiel en garandeert de veiligheid van uw persoonlijke bestanden.

Hoe virussen van pc te verwijderen
Hoe virussen van pc te verwijderen

Noodzakelijk

Personal computer, antivirusprogramma ESET NOD32

instructies:

Stap 1

Verdere instructies voor het verwijderen van virussen worden gegeven aan de hand van het voorbeeld van het antivirusprogramma ESET NOD32. U kunt deze antivirus downloaden van de officiële ESET-website. Een volledig gratis triviale versie van de antivirus is beschikbaar met een gratis proefperiode van een maand.

Stap 2

Na het installeren van NOD32 verschijnt het programmapictogram in het systeemvak. U moet het programmamenu openen. Dubbelklik hiervoor op het programmapictogram. Selecteer in het menu dat verschijnt het onderdeel "PC-scan" en in het volgende venster - de optie "Aangepaste scan".

Stap 3

Vervolgens moet u objecten selecteren om te scannen. Selecteer alle harde schijfpartities, RAM en zelfs virtuele schijven van de computer (indien aanwezig) als scanobjecten. Let nu op de regel bovenaan het venster: "Scan Profile". Er staat een pijl naast. Klik erop. Er wordt een lijst met scanprofielen geopend. Selecteer "Diepe scan". Nadat alle parameters voor het scannen van uw computer zijn ingesteld, klikt u op "Scannen".

Stap 4

Wacht tot de scan is voltooid. Er wordt dan een log geopend met de scanresultaten. Er zal een lijst met gevonden virussen zijn. Tegenover het type virus staat een pijl, door erop te klikken opent u een lijst met mogelijke acties. Selecteer "Verwijderen" in de lijst met acties. Klik vervolgens op "Uitvoeren" onderaan het venster. Daarna wordt het virus van de computer verwijderd. Op deze manier kunt u alle door het programma gevonden virussen verwijderen.

Stap 5

Als er zich onder de geïnfecteerde bestanden een bestand bevindt dat nodig is voor de normale werking van het besturingssysteem, kunt u dit niet verwijderen. Nadat u de actie "Verwijderen" hebt geselecteerd, verschijnt een bericht: "Kan niet verwijderen." Het virus wordt in quarantaine geplaatst en in quarantaine geplaatst. In quarantaine zal het zich niet verspreiden en andere bestanden niet infecteren.

Aanbevolen: