Het Afdrukgebied Instellen

Inhoudsopgave:

Het Afdrukgebied Instellen
Het Afdrukgebied Instellen

Video: Het Afdrukgebied Instellen

Video: Het Afdrukgebied Instellen
Video: Excel - Een afdrukbereik op een werkblad instellen of wissen 2024, Maart
Anonim

Wanneer u werkt met spreadsheets die zijn gemaakt in Microsoft Office Excel, is het niet altijd nodig om de hele tabel af te drukken, soms slechts een paar regels ervan of zelfs een bepaalde groep cellen. Microsoft Excel implementeert deze functie en is zeer eenvoudig te gebruiken.

Het afdrukgebied instellen
Het afdrukgebied instellen

instructies:

Stap 1

Start de spreadsheet-editor en laad het document dat bedoeld is voor gedeeltelijk afdrukken erin. Zoek vervolgens het gewenste gebied in de tabel en selecteer het.

Stap 2

Open het dialoogvenster voor het verzenden van het document om af te drukken. Dit kan via het programmamenu, geopend door op de ronde knop in de linkerbovenhoek van het venster te klikken. Open daarin de sectie "Afdrukken" en selecteer "Afdrukken", waarna het gewenste dialoogvenster wordt geopend. Dit alles kan worden gedaan zonder de deelname van de muis - druk op de linker alt-toets, dan op de toets met de letter "F" en vervolgens op de "H"-toets. En u kunt helemaal zonder het menu - druk gewoon op de combinatie van "sneltoetsen" ctrl + p.

Stap 3

Vink het vakje aan met het label "Geselecteerd bereik" in het gedeelte met de titel "Afdrukken". Om er zeker van te zijn dat het gebied dat u hebt opgegeven, wordt afgedrukt en ook om te zien hoe het eruit zal zien op het afgedrukte vel, kunt u hier ook op de knop "Voorbeeld" klikken.

Stap 4

Klik op de knop "OK" om de pagina met het geselecteerde gebied naar de afdrukwachtrij van de in dit dialoogvenster gespecificeerde printer te sturen.

Stap 5

Als u na het werken met tabellen dezelfde groep cellen opnieuw moet afdrukken, kunt u het selectiegebied opslaan om deze bewerking te vereenvoudigen. Bovendien wordt het opgegeven afdrukbare gebied opgeslagen met de Excel-werkmap en kunt u deze de volgende keer dat u deze opent opnieuw gebruiken. Om het gebied in te stellen, nadat u de gewenste groep cellen hebt geselecteerd, gaat u naar het tabblad "Pagina-indeling". Open in de opdrachtgroep "Pagina-instelling" de vervolgkeuzelijst "Afdrukgebied" en selecteer het item "Instellen". Als u daarna het dialoogvenster Verzenden om af te drukken aanroept, hoeft er niets in de tabel te worden geselecteerd en hoeft er niets in het dialoogvenster te worden gewijzigd - alleen het gebied dat u hebt opgegeven, wordt afgedrukt. Om deze afdrukvolgorde te annuleren, opent u dezelfde vervolgkeuzelijst op de knop "Afdrukgebied" en selecteert u "Verwijderen".

Aanbevolen: