Deelvenster Lijn In Adobe Illustrator

Deelvenster Lijn In Adobe Illustrator
Deelvenster Lijn In Adobe Illustrator

Video: Deelvenster Lijn In Adobe Illustrator

Video: Deelvenster Lijn In Adobe Illustrator
Video: Эффект Волнового текста в Adobe Illustrator | Создание с помощью сетки и преобразования | Графический дизайн 2024, Mei
Anonim

Met het deelvenster Lijn kunt u het uiterlijk van de lijnen van paden en enkele lijnen wijzigen, inclusief het verkrijgen van interessante stippellijnen.

Deelvenster Lijn in Adobe Illustrator
Deelvenster Lijn in Adobe Illustrator

Het paneel Beroerte kan worden opgeroepen vanuit het menu Venster> Beroerte of door op de toetsencombinatie [Ctrl + F10] te drukken.

De parameter Gewicht is verantwoordelijk voor de dikte van de lijnen.

Hieronder kunt u de stijl van de lijnuiteinden kiezen - normaal vierkant, afgerond of uitstekend vierkant.

In de Hoeklijn kunt u de methode kiezen om de hoeken van de lijnen te verwerken - vierkante hoeken, afgerond of bijgesneden.

De parameter Lijn uitlijnen regelt de positie van de lijn ten opzichte van het pad - in het midden, binnen of buiten.

Door het selectievakje Gestippelde lijn aan te vinken, kunt u experimenteren met verschillende streepjes- en tussenruimtewaarden om verschillende streepjeslijnen te krijgen. Stel dezelfde waarden in om een stippellijn te krijgen van vierkante stippen.

Er is een kleine truc om ronde stippen te krijgen. Teken een lijn, selecteer deze en selecteer in het deelvenster Beroerte Ronde dop. Stel de waarde van het streepjesveld in op 0 en voer in het tussenruimteveld een waarde in die twee keer zo dik is als de lijn (bijvoorbeeld als de gewichtsparameter 2pt is, maak dan de tussenruimte 4pt). Als resultaat krijg je een stippellijn van ronde stippen.

Als u de lijn in afzonderlijke punten wilt uitbreiden, moet u in plaats van Object> Uiterlijk uitbreiden, Object> Transparantie afvlakken kiezen. Nu kunt u elk punt afzonderlijk bewerken - overschilderen met verschillende kleuren, schaal, enzovoort.

Aanbevolen: