Hoe Plug-ins In Opera Bij Te Werken

Inhoudsopgave:

Hoe Plug-ins In Opera Bij Te Werken
Hoe Plug-ins In Opera Bij Te Werken

Video: Hoe Plug-ins In Opera Bij Te Werken

Video: Hoe Plug-ins In Opera Bij Te Werken
Video: How to Enable Chrome Plugins in Opera 2024, Mei
Anonim

Plug-ins zijn extra modules die op de browser worden aangesloten om de mogelijkheden uit te breiden. In de regel heeft de gebruiker de mogelijkheid om zelfstandig de plug-ins te kiezen en te installeren die hij nodig heeft.

Hoe plug-ins in Opera bij te werken
Hoe plug-ins in Opera bij te werken

instructies:

Stap 1

Om een lijst van alle geïnstalleerde plug-ins op het Opera-scherm weer te geven, typt u opera: plug-ins in de adresbalk en drukt u op Enter of de knop Go. Op de pagina die wordt geopend, ziet u naast de lijst met extensies het pad naar de map waarin ze zijn opgeslagen. Onthoud het, het zal nuttig voor je zijn.

Stap 2

Vanaf Opera 11.10 worden belangrijke plug-ins zoals Adobe Flash automatisch bijgewerkt, wat de browserbeveiliging aanzienlijk verhoogt. Als u eerdere versies gebruikt, moet u de plug-ins handmatig bijwerken. Download hiervoor eerst de nieuwe versie, meestal een bestand met de extensie *.dll. Ga daarna naar de map met plug-ins (je hebt het pad er eerder naar toe onthouden), verwijder het oude bestand en voeg het nieuwe in. Start uw browser opnieuw. De nieuwe plug-in is klaar voor gebruik.

Stap 3

Houd er rekening mee dat elke geïnstalleerde plug-in de laadtijd van de browser met ongeveer 10% verhoogt. Verwijder daarom die extensies die u niet gebruikt. Als alternatief kunnen extensies die op dit moment niet in gebruik zijn, eenvoudig naar een andere map worden verplaatst. Indien nodig kunt u ze altijd terugsturen.

Stap 4

De Opera-browser is heel gemakkelijk te gebruiken, maar de gebruikersgemeenschap heeft er versies van ontwikkeld die een aantal extra functies hebben. Zo heeft Opera AC al een aantal ingebouwde adblocking-mogelijkheden, veel handige opties die het werken op het netwerk erg comfortabel maken. Bovendien kan na installatie de map met de browser naar elke schijf of een andere computer worden verplaatst, Opera zal perfect werken.

Stap 5

Opera is in hoge mate aanpasbaar. Als u bijvoorbeeld vaak proxyservers gebruikt, verplaatst u het pictogram om ze in de adresbalk in te schakelen. Open hiervoor het express-paneel, klik met de rechtermuisknop ergens op de pagina en selecteer het item "Ontwerp". Ga naar het tabblad "Knoppen" - "Mijn knoppen". Zoek de knop proxy inschakelen en sleep deze naar de adresbalk. Klik OK. Op dezelfde manier kunt u andere noodzakelijke interface-elementen slepen en neerzetten.

Aanbevolen: