Hoe De Vetgedrukte Cursor Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Vetgedrukte Cursor Te Verwijderen
Hoe De Vetgedrukte Cursor Te Verwijderen

Video: Hoe De Vetgedrukte Cursor Te Verwijderen

Video: Hoe De Vetgedrukte Cursor Te Verwijderen
Video: hoe kan je je muis veranderen easy en snel 2024, April
Anonim

In Engelstalige landen wordt het woord caret gebruikt voor de naam van het label dat de invoerpositie van het volgende teken in tekst en andere editors aangeeft, en een aanwijzer die met een muis wordt bestuurd, wordt aangeduid met de woordaanwijzer. Russisch sprekende computergebruikers gebruiken echter een enkel woord voor beide aanwijzers - "cursor". Een van de parameters van die van de cursors, die de plaats van het volgende tekstteken aangeeft, is de breedte ("vetheid").

Hoe de vetgedrukte cursor te verwijderen
Hoe de vetgedrukte cursor te verwijderen

instructies:

Stap 1

In veel programma's is het mogelijk om het soort cursor dat werd gebruikt in monitoren in te schakelen met een zeer klein aantal pixels per eenheid van schermoppervlak. Deze beperking van de mogelijkheden van de monitor dwong de cursor te worden weergegeven als een brede rechthoek om deze beter zichtbaar te maken. In de regel wordt in de overgrote meerderheid van toepassingen waar dit type cursor kan worden gebruikt, dezelfde "sneltoets" gebruikt om te schakelen tussen de standaard en rechthoekige vormen - druk op de Insert-toets en de invoercursor zal zijn gebruikelijke vorm aannemen.

Stap 2

Als een van de "toegankelijkheids" -opties van het besturingssysteem op de computer is ingeschakeld, waardoor de cursor groter wordt voor comfortabeler werk van mensen met een verminderd gezichtsvermogen, dan kunt u terugkeren naar de normale weergave met behulp van het OS-bedieningspaneel. Druk op de Win-toets en selecteer Configuratiescherm in het hoofdmenu. Zoek en activeer in het venster van dit onderdeel het gedeelte "Toegankelijkheidscentrum" en klik daarin op de link "Vergemakkelijken van muisbediening". Vink in de tabel "Muisaanwijzers" van de pagina die wordt geopend het vakje aan naast de standaardversie van de presentatie van invoercursors en de muisaanwijzer - het is de eerste in de lijst en is gemarkeerd met de woorden "Gewoon wit". Klik vervolgens op de knop OK en de wijziging in de OS-instellingen wordt van kracht.

Stap 3

U kunt de noodzakelijke wijziging rechtstreeks in het Windows-register aanbrengen - bijvoorbeeld als de cursorbreedte is gewijzigd met een "tweaker", die nu niet meer te gebruiken is. Om dit te doen, start u de Register-editor - druk op de toetsencombinatie Ctrl + R, voer de regedit-opdracht in en klik op de knop OK. Druk na het starten van het programma op de F3-toets - hierdoor wordt het dialoogvenster voor het zoeken naar het register geopend. Voer de naam in van de sleutel die de breedte van de invoercursor instelt - CaretWidth. Klik op de knop OK en wacht tot de zoekprocedure is voltooid (dit kan enkele tientallen seconden duren). Klik met de rechtermuisknop op de registerstring die door de editor is gevonden en selecteer Bewerken in het contextmenu. Geef in het veld "Waarde" van het formulier dat wordt geopend de breedte van de cursor op die bij u past in pixels (de minimaal toegestane waarde is één). Klik vervolgens op OK en sluit de Register-editor.

Aanbevolen: