Hoe De Achtergrondafbeelding In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrondafbeelding In Te Stellen
Hoe De Achtergrondafbeelding In Te Stellen

Video: Hoe De Achtergrondafbeelding In Te Stellen

Video: Hoe De Achtergrondafbeelding In Te Stellen
Video: Hoe stel je een virtuele achtergrond in in teams (blurren, standaard- en eigen achtergronden) 2024, Mei
Anonim

Op het net kun je heel veel mooie wallpapers voor je computer vinden. Er zijn hele sites die gespecialiseerd zijn in het verzamelen, catalogiseren en distribueren van dergelijke afbeeldingen. Nadat u een (of een hele reeks) afbeeldingen hebt opgehaald, moet u de oude "achtergrond" van het bureaublad vervangen.

Hoe de achtergrondafbeelding in te stellen
Hoe de achtergrondafbeelding in te stellen

instructies:

Stap 1

In Windows XP moet u het venster met weergave-eigenschappen openen - klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

Stap 2

Ga vervolgens naar het tabblad "Bureaublad" en selecteer de gewenste afbeelding in een van de twee mogelijke opties: - u kunt elke afbeelding in de lijst "Wallpaper" selecteren; - u kunt op de knop "Bladeren" klikken en op uw computer een grafisch bestand zoeken dat je waarschijnlijker bent.

Stap 3

Nadat de gewenste afbeelding voor de bureaubladachtergrond is geselecteerd, hoeft u alleen nog de wijzigingen in de instellingen van uw besturingssysteem op te lossen door op de knop "OK" te klikken.

Stap 4

U kunt ook eerst Windows Verkenner starten door op CTRL + E te drukken of door te dubbelklikken op het pictogram Deze computer.

Stap 5

Navigeer vervolgens door de mappenboom in het linkerdeelvenster van de verkenner, zoek de afbeelding die u nodig hebt en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu Instellen als bureaubladachtergrond. Hiermee is de procedure voltooid. Deze methode is ook geldig voor Windows Vista en Windows 7 (behalve de "initiële" versie), maar daar heeft het item in het contextmenu een iets andere naam - "Als achtergrond instellen".

Stap 6

Voor Windows Vista en Windows 7 (behalve de "Starter"-versie) zullen de stappen anders zijn. Klik eerst, net als in Windows XP, met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad, maar in het contextmenu moet u "Personalisatie" selecteren.

Stap 7

Selecteer vervolgens Bureaubladachtergrond in de lijst met instellingen.

Stap 8

Selecteer vervolgens een afbeelding uit de lijst of klik op de knop "Bladeren" en zoek het afbeeldingsbestand dat u nodig hebt.

Stap 9

Klik ten slotte op de knop "OK" om de wijzigingen in de OS-instellingen vast te leggen.

Stap 10

De Windows 7 Starter-versie biedt geen ondersteuning voor het wijzigen van de bureaubladachtergrond. Dit kun je doen met behulp van verschillende tweaker-programma's, waarvan er nogal wat op het net te vinden zijn. Bijvoorbeeld een heel klein en pretentieloos hulpprogramma genaamd Starter Wallpaper Changer. Het vereist geen installatie, voer gewoon het gedownloade bestand uit, klik op de knop "Bladeren", selecteer de gewenste afbeelding op uw computer en klik op de knop "Toepassen". Wijzigingen worden van kracht nadat het besturingssysteem opnieuw is opgestart.

Aanbevolen: