Een Laag Verwijderen In AutoCAD

Inhoudsopgave:

Een Laag Verwijderen In AutoCAD
Een Laag Verwijderen In AutoCAD

Video: Een Laag Verwijderen In AutoCAD

Video: Een Laag Verwijderen In AutoCAD
Video: AutoCAD How To Delete Layers with Objects and Other Layers that Won't Delete! - 2 Minute Tuesday 2024, April
Anonim

De noodzaak om lagen in AutoCAD te verwijderen ontstaat bij het verwerken van gescande tekeningen. Hetzelfde probleem doet zich vaak voor bij het werken met afbeeldingen die in andere grafische editors zijn gemaakt.

Hoe verwijder je een laag in
Hoe verwijder je een laag in

instructies:

Stap 1

Leer werken met lagen. U kunt null en current niet verwijderen. Lagen kunnen worden vergrendeld, uitgeschakeld of bevroren. De huidige is degene die u nu aan het tekenen bent. Wat erop staat kan worden bewerkt. Als u een laag wilt uitschakelen, zoekt u de naam en een afbeelding met een gloeilamp op de werkbalk. Klik erop. Nu zie je niet de primitieven die erop stonden afgebeeld. Bovendien zullen ze ook niet worden weerspiegeld in het afdrukken. Als u op het zonpictogram naast de naam van de laag klikt, verschijnt er een sneeuwvlok op zijn plaats. In dit geval zijn de afbeeldingen ook onzichtbaar en kunnen ze niet worden bewerkt. Om er weer mee te kunnen werken, klik je op de "sneeuwvlok". Om te vergrendelen, klikt u op het geopende slot. De primitieven zijn zichtbaar, maar u kunt ze niet bewerken.

Stap 2

Leer lagen beheren. Zoek het dialoogvenster Laageigenschappen. Het kan worden weergegeven via de werkbalk door op "Laag" te klikken. Het is ook erg handig om te wennen aan filters - dan kun je snel de gewenste laag vinden door zijn beschrijving of eigenschappen. Deze methode is erg handig wanneer er een groot aantal lagen in verschillende toestanden zijn.

Stap 3

Zoek de gewenste laag. Ontgrendel of blokkeer het indien nodig om het te kunnen bewerken. Je moet al het overbodige uit deze laag verwijderen, en hiervoor moet je de primitieven zien en kunnen bewerken. Maak de laag actueel en verwijder wat je niet nodig hebt. Als er elementen op staan die nodig zijn in de definitieve versie van de tekening, breng ze dan over naar dezelfde laag waarop u eerder werkte, of naar een nieuwe. Maak daarna de verwijderde laag weer actueel en wis alles eruit. Verplaats daarna de laag naar een andere positie dan nul, zoek de knop "Verwijderen" tegenover de naam van de laag op de werkbalk en klik erop.

Stap 4

Je kunt het anders doen. Verwijder geen aparte laag, maar vertaal alles wat je nodig hebt in één en verwijder al het andere. Identificeer het deel van de afbeelding dat je dwars zit. Klik erop met de muis. Er verschijnt een venster voor je, van waaruit je alles te weten komt wat je nodig hebt, inclusief informatie over in welke laag het zich bevindt en wat de staat ervan is. Zoek het in de lijst en maak het actueel. Ga naar het menu en selecteer alles behalve de huidige laag. Bevries ze of schakel ze uit. Alles wat in de andere lagen zat, zie je in de huidige. De rest kan vrij veilig volledig worden opgeschoond en verwijderd, op voorwaarde dat er geen bijbehorende links naar zijn. Bewerk de afbeelding in de huidige laag.

Aanbevolen: