Hoe Een Cel Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cel Te Splitsen
Hoe Een Cel Te Splitsen

Video: Hoe Een Cel Te Splitsen

Video: Hoe Een Cel Te Splitsen
Video: Excel - Cellen splitsen én samenvoegen 2024, Mei
Anonim

U bent belast met het maken van een boekhoudtabel van alle werknemers van de onderneming met behulp van de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor. Voordat u de tabel maakte, telde u het vereiste aantal kolommen en maakte u deze. Maar je baas eiste dat je een kolom "Achternaam Voornaam Patroniem" in 3 delen splitste. Om een cel net zo snel te splitsen als in MS Word, lees de rest van het artikel.

Hoe een cel te splitsen
Hoe een cel te splitsen

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-software

instructies:

Stap 1

Laten we verder werken met onze tabel, waarin het nodig is om de waarde van de kolom "Achternaam Voornaam Patroniem" te wijzigen. Je moet maken van de betekenis "Petrov Petr Petrovich" - "Petrov", "Peter" en "Petrovich". Klik op de cel die je gaat opbreken.

Stap 2

Selecteer in het hoofdmenu van Microsoft Excel het tabblad "Gegevens" - ga naar de groep "Werken met gegevens" - selecteer het item "Tekst op kolommen".

Stap 3

Ga in het venster "Tekstwizard (parsing) - stap 1 van 3" naar de groep "Brongegevensindeling" - selecteer vervolgens de invoegtoepassing "Gescheiden" - klik op de knop "Volgende".

Stap 4

Ga in het venster "Tekstwizard (parsing) - stap 2 van 3" naar de groep "Het symbool is een scheidingsteken" - vink het vakje aan naast het item "spatie" (Hier moet u het symbool selecteren dat de woorden scheidt in de cel die we willen breken. case, zo'n teken is een spatie). Klik na het voltooien van deze stappen op de knop Voltooien.

Stap 5

Het instellingenvenster zal sluiten, bekijk het resultaat van het werk. Als de cel onjuist is gesplitst, maakt u de laatste acties ongedaan (door op de sneltoets Ctrl + I te drukken) en probeert u deze bewerking opnieuw uit te voeren.

Stap 6

Als resultaat van de uitgevoerde acties heeft u een opdeling van de cel in afzonderlijke delen gekregen, op basis van de opgegeven parameters.

Aanbevolen: