Hoe Maak Je Stralen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Stralen In Photoshop
Hoe Maak Je Stralen In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Stralen In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Stralen In Photoshop
Video: How To Create a Complete Passport Size Photo in Photoshop cs6/cc 2024, Mei
Anonim

Als u expressie aan een afbeelding wilt toevoegen of een collage wilt maken, moet u mogelijk lichtstralen aan de foto toevoegen. Met de grafische editor Adobe Photoshop kunt u dit op verschillende manieren doen.

Hoezo?
Hoezo?

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document in Adobe Photoshop met behulp van de opdracht Nieuw in het menu Bestand. Selecteer in de werkbalk het gereedschap Verloop en klik op de verloopeditor op de eigenschappenbalk. Wijs een begin- en eindkleur toe en selecteer vervolgens een Radiaal verlooptype. Verleng een lijn van de bovenkant van de afbeelding naar de onderkant.

Hoezo?
Hoezo?

Stap 2

Roep opnieuw de verloopeditor op en stel het type in op Ruis ("Ruis"). Dubbelklik op de knop Willekeurig maken en klik op OK. Controleer op de eigenschappenbalk het type Hoekverloop. Trek een verlooplijn vanaf het middelpunt van de bovenrand van de afbeelding, van links naar rechts. Pas de optie Verzadiging toe in het menu Afbeelding, Aanpassingen.

Hoezo?
Hoezo?

Stap 3

De stralen kunnen wazig zijn. Selecteer hiervoor in het menu Filter Gaussiaans vervagen of Bewegingsonscherpte en stel de juiste straal in. Selecteer in hetzelfde filtermenu Render en Lens Flare. Stel de gewenste maat voor de lichtbron in en plaats deze op het divergentiepunt.

Hoezo?
Hoezo?

Stap 4

Je kunt lichtstralen creëren die door een soort obstakel gaan - in dit geval door een verwevenheid van takken. Gebruik de toetsen Shift + Ctrl + N om een nieuwe laag toe te voegen.

Hoezo?
Hoezo?

Stap 5

Controleer op de werkbalk het verloop en klik op de verloopeditor op de eigenschappenbalk. Gebruik verschillende tinten geel en groen, maak een gestreept verloop en sleep een lijn van links naar rechts.

Hoezo?
Hoezo?

Stap 6

Selecteer in het menu Filter de opdrachten Ruis en Ruis toevoegen, Bedrag = 400. Gebruik vervolgens in de sectie Blur ("Blur") Radial Blur ("Radial blur"). Pas de overvloeimodus Overlay toe op de ruislaag. Gebruik het gereedschap Verplaatsen om de stralen op de meest geschikte plaats op de afbeelding te plaatsen. Pas een Gaussiaans vervagen toe op de laag met een straal van 0,5 px. Sla uw wijzigingen in de afbeelding op.

Aanbevolen: