Hoe Tekst Op Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Op Te Maken
Hoe Tekst Op Te Maken

Video: Hoe Tekst Op Te Maken

Video: Hoe Tekst Op Te Maken
Video: How to Write Curve Text in MS Word 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig hoef je geen kalligraaf te zijn om een document in te vullen, een brief of een verhaal te schrijven. Moderne technologie (computer + printer) zal helpen om elk gedrukt werk aantrekkelijk en gemakkelijk leesbaar te maken. Als u echter een beginner bent, worden al uw documenten door dezelfde persoon ontvangen. De reden is het ontbreken van de nodige opmaak.

Hoe tekst op te maken
Hoe tekst op te maken

instructies:

Stap 1

U kunt de tekst zowel voor het typen opmaken, alle benodigde instellingen helemaal aan het begin instellen, bij het maken van een document en daarna. Als er maar één stijl is waarin u van plan bent een document te maken, stelt u voor de duidelijkheid de instellingen in aan het begin van het werk. Maak instellingen begin met het kiezen van een lettertype (stijl en grootte). Het systeem heeft standaard lettertypen geïnstalleerd die voldoende zijn voor het maken van documenten. Als u een brief, felicitatie, script … wilt afdrukken, is de standaardset mogelijk niet voldoende. In dit geval moet u het installeren.

De lettergrootte is afhankelijk van het type document dat wordt gemaakt. In zakelijke correspondentie is de aanbevolen maat 14.

Stap 2

Nu moeten we de locatie van de tekst op de pagina bepalen. De hoofdtekst is meestal gerangschikt volgens de "paginabreedte". Om de afstand tussen woorden te verkleinen (om de tekst te verdichten), is het nodig om woordterugloop in te schakelen. Om dit te doen, selecteert u in het menu "service" het item "taal" - "afbreking". Vink in het geopende venster het vakje "automatische woordafbreking" aan.

Stap 3

Typ na het voltooien van deze stappen de tekst en kijk wat er ontbreekt. Misschien moeten sommige zinnen vet of cursief worden gemarkeerd om de regelafstand te vergroten, de kop moet worden gecentreerd en de kleur moet worden gewijzigd…. Selecteer hiervoor op welke manier dan ook de gecorrigeerde stukken tekst en formatteer deze fragmenten. Indien er wijzigingen in de gehele tekst moeten worden aangebracht, selecteert u de gehele tekst (Ctr + A) en opmaak.

Stap 4

U kunt het tekstveld diversifiëren met tabellen, lijsten. Om tabellen in de tekst op te nemen, gaat u naar het menu "tabel". Hier kunt u een kant-en-klaar sjabloon selecteren, een nieuwe maken, de tabel wijzigen (cellen samenvoegen, verwijderen, invoegen, eigenschappen wijzigen). Alle dezelfde functies worden uitgevoerd door de knoppen op de werkbalk (ze kunnen indien nodig worden toegevoegd).

Stap 5

Gebruik de knoppen met dezelfde naam om verschillende lijsten (genummerd, met opsommingstekens) te maken. De eenvoudigste manier is om een getal in de tekst te typen (bijvoorbeeld 1. of a.), dan de tekst. Door op de "genummerde lijst" knop te drukken tijdens het verplaatsen van een regel (Enter), zal automatisch het volgende cijfer of letter (2 of b.) volgen. Bovendien worden er automatisch inspringingen ingesteld, waardoor de lijst er aantrekkelijk uitziet. De knop "lijst met opsommingstekens" werkt op dezelfde manier, alleen in plaats van cijfers of letters verschijnt er een markering. Om het type markering te wijzigen of de cijfers te vervangen door letters, Romeinse cijfers, drukt u met de rechtermuisknop op de overeenkomstige knop en selecteert u wat u nodig hebt. De inspringingen zijn ook gemakkelijk te veranderen door de hendels op de liniaal te verplaatsen.

Stap 6

Met een beetje ervaring schakelt u automatisch formatteren in, dit zal uw werk aanzienlijk versnellen. Experimenteer met macro's. Wees niet bang om iets te verpesten. Als het resultaat niet is wat je wilde, kun je altijd terugkeren naar de vorige staat (de "annuleren" knop).

Aanbevolen: