Tekst Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Tekst Maken In Photoshop
Tekst Maken In Photoshop

Video: Tekst Maken In Photoshop

Video: Tekst Maken In Photoshop
Video: Tekst op een Foto zetten met Photoshop 2024, Mei
Anonim

Adobe Photoshop is in de eerste plaats ontworpen voor het werken met afbeeldingen. Maar naast tools waarmee je "met de hand" inscripties kunt maken (penseel, potlood), heeft het ook zeer geavanceerde tools voor het maken en verschillende transformaties van teksten.

Tekst maken in Photoshop
Tekst maken in Photoshop

Het is nodig

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document waarin het tekstvak wordt geplaatst. Om dit te doen, drukt u gewoon op de toetsencombinatie CTRL + N. Geef in het dialoogvenster voor het maken de afmetingen op die voldoende zijn om de beoogde tekst op te nemen.

Stap 2

Vul de enige laag tot nu toe met wat kleur, zodat de gemaakte tekst beter zichtbaar is op de achtergrond - druk op de G-toets en klik met de muis op de lege afbeelding.

Stap 3

Klik en houd het T-pictogram op de werkbalk een seconde ingedrukt. Met een normale klik schakelt dit pictogram de tool in voor het maken van tekstlabels, en door de linkermuisknop langer ingedrukt te houden, wordt toegang tot een selectie van verschillende varianten van deze tool geopend. "Horizontale tekst" is de meest gebruikelijke optie en kan op dezelfde manier worden geschreven als in een eenvoudige teksteditor. Klik met deze tool geselecteerd ergens op het document en begin met typen. In dit geval maakt Photoshop een aparte tekstlaag "Verticale tekst" lijkt op de vorige, maar na elke letter maakt de editor de overgang voor u naar de volgende regel, dwz. de letters zijn onder elkaar geplaatst "Horizontaal tekstmasker" werkt anders. Met deze tool kunt u ook horizontale teksten typen, maar de tekstlaag wordt niet gemaakt, maar gekrulde gebieden worden geselecteerd langs de contouren van de letters, woorden en lijnen die u typt. Wanneer het label klaar is, kunt u op een bestaande afbeeldingslaag klikken en uw tekst erop knippen door simpelweg op de Delete-toets te drukken. Of, integendeel, keer de selectie om en knip alles uit de afbeelding, zodat alleen de inscriptie overblijft die u hebt getypt. Er zijn talloze andere manieren om deze tool te gebruiken.

Stap 4

Klik op het document en typ wat tekst. Klik daarna op het eerste pictogram op de werkbalk (tool "Verplaatsen") om de tekstinvoermodus uit te schakelen.

Stap 5

Open het gedeelte "Venster" in het menu en selecteer het item "Symbool" om de parameters van de gemaakte inscriptie te wijzigen. Met de allereerste vervolgkeuzelijst (linksboven) op het instellingenpaneel kunt u het lettertype van de inscriptie (lettertype) wijzigen in een van de lettertypen die op uw computer zijn geïnstalleerd. Rechts ervan is een lettertypekiezer - standaard, cursief, vet en een combinatie van deze drie. In de tweede regel aan de linkerkant - een veld voor het selecteren (of handmatig invoeren) van de lettergrootte (puntgrootte), rechts ervan - het instellen van de regelafstand (leading). De derde regel bevat twee bedieningselementen voor de afstand tussen letters (kerning en tracking). Op de onderstaande regel kunt u de compressieverhoudingen van standaard letterformaten afzonderlijk specificeren voor verticaal en horizontaal. Nog lager kunt u de mate van verschuiving van de geselecteerde letters of woorden ten opzichte van de rest van de tekst verticaal instellen (offset van de basislijn). Door op de rechthoek met het opschrift "Kleur" te klikken, kunt u het dialoogvenster openen voor het kiezen van een tint voor het opschrift als geheel of alleen voor de geselecteerde letters.

Stap 6

Onderaan het paneel bevinden zich pictogrammen waarmee u de letters van het opschrift vet, cursief, hoofdletters, hoofdletters kunt maken, terwijl de grootte van hoofdletters (kleine hoofdletters), superscript, subscript, onderstreept, doorgestreept wordt behouden. Hier staan ze in volgorde van links naar rechts. Helemaal onderaan kunt u in de lijst aan de linkerkant de taal voor woordafbreking selecteren en aan de rechterkant de methode voor het vloeiend maken van lettertypen.

Stap 7

Sla uw document op in Photoshop-indeling als u klaar bent met het opmaken van de tekst. Dit kan door op CTRL + S te drukken.

Aanbevolen: