Hoe De Helderheid Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Helderheid Te Veranderen
Hoe De Helderheid Te Veranderen

Video: Hoe De Helderheid Te Veranderen

Video: Hoe De Helderheid Te Veranderen
Video: How To Adjust Screen Brightness In Windows 10 2024, Oktober
Anonim

Voor een betere leesbaarheid van tekst- en grafische bestanden kun je instellingen zoals helderheid en contrast aanpassen op je computerscherm. Door deze parameters correct te wijzigen, kunt u de duidelijkste kleurweergave van alle elementen op het scherm weergeven: afbeeldingen, video en animatie.

Hoe de helderheid te veranderen
Hoe de helderheid te veranderen

Noodzakelijk

Monitor instellingen

instructies:

Stap 1

Kalibreer de monitorkleur om instellingen voor items zoals helderheid of contrast te wijzigen. Het is ook mogelijk om andere parameters voor het weergeven van kleuren van de monitor te configureren. Elk monitormodel heeft deze instelling. Zelfs monitoren van hetzelfde bedrijf kunnen verschillen in deze instellingen.

Stap 2

De knoppen voor helderheid en contrast bevinden zich meestal op het voorpaneel (voor) van de monitor. Sommige monitorfabrikanten plaatsen deze knoppen echter op de zijpanelen.

Stap 3

In de monitorinstellingen wordt eenvoudige navigatie door de elementen van het schermmenu gebruikt. Hiermee kunt u de instellingen voor contrast en helderheid wijzigen. Druk op de Menu-knop op het voorpaneel van de monitor om het OSD-menu te openen en de vereiste parameters te wijzigen. Druk op de pijl omhoog om de helderheid van de monitor te verhogen. Om deze waarde respectievelijk te verlagen, drukt u op de toets met de afbeelding van een pijl die naar beneden neigt.

Stap 4

Er is geen manier om deze knoppen op laptopschermen te plaatsen. Daarom is er in de instellingen van een groot aantal van alle vervaardigde laptops niet zoiets als contrastregeling, maar het is mogelijk om de helderheid van de monitor aan te passen. Hiervoor wordt de functietoets Fn gebruikt. Om de helderheidswaarde in een laptop aan te passen, moet je de Fn-toetsen en de functietoets ingedrukt houden om de helderheid te verlagen of te verhogen. In de regel worden deze sleutels geleverd met een afbeelding van een volle zon of een lege.

Aanbevolen: