Hoe De Helderheid Van De Monitor In Een Laptop Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Helderheid Van De Monitor In Een Laptop Te Veranderen
Hoe De Helderheid Van De Monitor In Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe De Helderheid Van De Monitor In Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe De Helderheid Van De Monitor In Een Laptop Te Veranderen
Video: How To Adjust Screen Brightness In Windows 10 2024, Mei
Anonim

De helderheid van de monitor kan een aanduiding zijn van de helderheid van de LED-achtergrondverlichting of de helderheid van het beeld zelf. Beide parameters zijn eenvoudig te configureren, vooral voor nieuwere laptopmodellen.

Hoe de helderheid van de monitor in een laptop te veranderen
Hoe de helderheid van de monitor in een laptop te veranderen

instructies:

Stap 1

Als uw laptop een speciale Fn-toets heeft, past u de helderheid van de monitor aan met behulp van de combinatie met de linker- en rechterpijltoetsen, meestal in het eerste geval wordt de helderheid van de achtergrondverlichting van de monitor minder, in het tweede geval meer. Het is het beste om de maximale helderheid van de achtergrondverlichting van de monitor niet in te stellen, de beste optie is min één positie van de maximaal mogelijke optie.

Stap 2

Let ook op de helderheid van de laptopmonitor onder verschillende lichtomstandigheden. Als de kamer te donker is, zet de achtergrondverlichting dan niet op de maximale stand, sterk contrast kan schadelijker zijn voor uw gezichtsvermogen dan een uitgebalanceerde instelling. Stel de achtergrondverlichting ook niet in op de minimummodus, zelfs niet als u de batterij gebruikt.

Stap 3

Als aan de pijltoetsen geen functie is toegewezen om de helderheid van de monitor te wijzigen, zoekt u op uw toetsenbord naar de toetsen die de pictogrammen tonen voor het wijzigen van deze instelling. Zo niet, dan kan de achtergrondverlichting van de monitor worden aangepast met verschillende ingebouwde hulpprogramma's. Zoek ze tussen de stuurprogramma's die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Stap 4

Als u de helderheid van het beeldscherm van de laptop moet aanpassen, past u dit aan in de instellingen van de videokaart. Open hiervoor de bureaubladeigenschappen en selecteer in de geavanceerde opties het tabblad Instellingen videoadapter. Start het stuurprogramma door op de knop met het bijbehorende pictogram te klikken en zoek in de instellingen voor de helderheid, het contrast en de verzadiging van het beeld. Wijzig deze instellingen naar eigen inzicht, pas de wijzigingen toe en sla ze op.

Stap 5

Wijzig de helderheid van de laptopmonitor met behulp van de speciale hulpprogramma's voor het aanpassen van het uiterlijk. Deze kunnen op internet worden gedownload, veel van hen ondersteunen het maken en automatisch starten van een of andere modus, waarin ook de parameters van de achtergrondverlichting veranderen.

Aanbevolen: