Hoe Maak Je Een Omtrek In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Omtrek In Photoshop
Hoe Maak Je Een Omtrek In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Omtrek In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Omtrek In Photoshop
Video: How to Design Mockup in Photoshop | Adobe Photoshop Tutorial 2024, Mei
Anonim

Wat is een overzicht in Photoshop? Dit is een gebruiksvoorwerp dat wordt gebruikt om een nauwkeurige vormselectie te construeren en te onderhouden. Daarnaast kunnen paden worden gebruikt als maskers of uitknippaden. En elke contour bestaat uit ankerpunten, die door segmenten met elkaar zijn verbonden.

Hoe maak je een omtrek in Photoshop
Hoe maak je een omtrek in Photoshop

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste is de rechte lijncontour. Selecteer het gereedschap Pen om het te bouwen. We klikken op de plaats van waaruit we de contour gaan bouwen. We maken de eerste van de knooppunten in de vorm van een gevuld vierkant. Dit betekent dat dit knooppunt actief is. Met de tweede klik maken we een tweede knooppunt en een lijn die ze verbindt. Op deze manier bouwen we zoveel knooppunten met contouren als we nodig hebben. We sluiten het pad door de aanwijzer naar het eerste knooppunt te verplaatsen. Als we een open pad nodig hebben, drukt u op Ctrl. Klik vervolgens, zonder Ctrl los te laten, ergens op het scherm behalve de omtrek. Als we meerdere knooppunten moeten toevoegen aan een reeds geconstrueerd open pad, klik dan gewoon op het begin- of eindpunt van het pad en voeg knooppunten toe.

Stap 2

Een gebogen contour wordt met dezelfde gereedschappen getekend als een rechte. We bouwen het eerste knooppunt en rekken de aanwijzer een beetje uit zonder de muisknop los te laten. De controlelijnen die de kromming van het segment regelen, strekken zich uit vanaf het ankerpunt. We plaatsen het tweede knooppunt en herhalen de bewerking, dan plaatsen we het derde knooppunt enzovoort. We kunnen dus een pad maken met vloeiende krommen voor elk van de segmenten. Ankerpunten kunnen worden verplaatst door Ctrl ingedrukt te houden en het ankerpunt naar een nieuwe locatie te verplaatsen. We sluiten de contour.

Stap 3

Overzichtstekening uit de vrije hand. Om dit te doen, selecteert u een ander hulpmiddel genaamd de "Free Pen". Met deze pen kunt u al de vorm van de contour tekenen, en niet de positie van de ankerpunten, die dan automatisch worden ingesteld. Teken de vorm van de contour op dezelfde manier als in Paint. Alles is hier eenvoudig. Om te voorkomen dat contourvormen worden verbroken, stelt u de parameter anti-aliasing in, die kan worden ingesteld door de vervolgkeuzelijst in de werkbalk te openen en de gewenste waarde voor de optie "Tolerantie" te selecteren. U kunt het onderbroken tekenen van de contour voortzetten door op het eind- of startpunt te klikken.

Aanbevolen: