Hoe Afsluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Afsluiten?
Hoe Afsluiten?

Video: Hoe Afsluiten?

Video: Hoe Afsluiten?
Video: How to: e-Boekhouden.nl - Afsluiten boekjaar 2024, Mei
Anonim

Door Windows netjes af te sluiten, zoals al zijn toepassingen, wordt de kans op corruptie van het bestandssysteem en opeenhoping van fouten verkleind. Processen die op de achtergrond worden uitgevoerd, bevatten veel bestanden die onvermijdelijk beschadigd raken wanneer het systeem onjuist wordt afgesloten (gewoon door de systeemeenheid uit te schakelen). Om nog maar te zwijgen van actieve apps. Laten we u eraan herinneren hoe u kunt afsluiten zonder uw computer in gevaar te brengen.

uitschakelen
uitschakelen

instructies:

Stap 1

Om de computer op de juiste manier af te sluiten, moet u eerst: alle actieve programma's en toepassingen sluiten, de diskette uit het diskettestation verwijderen (als u ze nog steeds gebruikt), alle aangesloten apparaten loskoppelen (printer, fax, scanner, enz.). Klik vervolgens op het pictogram "Start", selecteer "Afsluiten", "Afsluiten", "OK". Daarna wordt de computer na enkele seconden uitgeschakeld (afhankelijk van de systeeminstellingen). De monitor hoeft niet te worden uitgeschakeld.

Stap 2

Als de muis om de een of andere reden niet werkt, wordt het afsluiten uitgevoerd met behulp van het toetsenbord, in de volgende volgorde: klik op het "selectievakje" (identiek aan het pictogram "Start"), plaats de cursor in het hoofdmenu dat verschijnt op de regel "Shutdown" met behulp van de pijlen; druk op Enter; selecteer Afsluiten en druk nogmaals op Enter.

Stap 3

Tweede optie: druk op alt="Image" (links) + F4, "Shutdown", "Shutdown".

Stap 4

Als u eerst actieve vensters moet sluiten, drukt u op alt="Afbeelding" + Tab en vervolgens op alt="Afbeelding" (links) + F4 (identiek aan het sluiten van vensters door op het kruisje te klikken).

Stap 5

Enkele redenen die voorkomen dat het systeem correct afsluit: een storing in een van de applicaties of energie-instellingen, het ontbreken van noodzakelijke updates voor systeemcomponenten, onjuiste werking van stuurprogramma's of antivirussoftware.

Stap 6

Hoe dan ook, om de oorzaak van de storing te achterhalen, is het beter om hulp te zoeken bij een specialist.

Aanbevolen: