Hoe De Clustergrootte Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Clustergrootte Te Bepalen
Hoe De Clustergrootte Te Bepalen

Video: Hoe De Clustergrootte Te Bepalen

Video: Hoe De Clustergrootte Te Bepalen
Video: NTFS vs FAT cluster size الفرق بين 2024, Mei
Anonim

Gebruikers van een willekeurig besturingssysteem zijn zo'n concept als een cluster wel eens tegengekomen. Dit woord betekent een bepaalde waarde, wat de grootte van de cel betekent voor het opslaan van bestanden. Meestal hangt deze grootte af van de opslagcapaciteit van de media.

Hoe de clustergrootte te bepalen
Hoe de clustergrootte te bepalen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Om de grootte van cellen (clusters) op een harde schijf te achterhalen, volstaat het om te begrijpen hoe deze waarde wordt gevormd. Deze grootte wordt ingesteld bij het formatteren van de harde schijf door het programma zelf, waarvan de algoritmen hetzelfde zijn voor alle hulpprogramma's van dit plan. Voor media met een volume van minder dan 1 GB is de clustergrootte bijvoorbeeld maximaal 1 KB, voor 4 GB loopt deze waarde op tot 4K, enz.

Stap 2

De gegevens in de draaitabellen van de formatter zijn echter niet altijd correct. Bij het converteren van het ene bestandssysteem naar het andere kan de clustergrootte gelijk zijn aan een waarde die standaard is voor het resulterende bestandssysteem. Na het converteren van een harde schijf van FAT32 naar NTFS, bijvoorbeeld, is de grootte van informatieopslagcellen niet groter dan 512 bytes.

Stap 3

Er zijn verschillende manieren om snel de clustergrootte te achterhalen zonder extra software te installeren. Een daarvan is om de defragmentatiestatus van het systeem of andere partities te controleren. Klik hiervoor op het menu "Start" en selecteer "Configuratiescherm". Dubbelklik in het geopende venster op het pictogram "Beheer".

Stap 4

Open in het venster dat verschijnt de snelkoppeling "Computerbeheer" en ga naar het gedeelte "Gegevensopslag" (opslagapparaten). In dit blok moet u de opdracht "Schijfdefragmentatie" uitvoeren.

Stap 5

Klik op de knop Analyseren. Na een paar seconden zal een automatische scan van de geselecteerde harde schijfpartitie plaatsvinden. Klik op de knop "Rapport bekijken" om gedetailleerde informatie over de status van de harde schijf te bekijken. Let in het geopende venster op de regel "Clustergrootte". In het beschouwde voorbeeld was deze waarde gelijk aan 4 KB, daarom is het volume van de systeempartitie minimaal 12 GB.

Stap 6

In sommige gevallen is het beter om informatie over de geselecteerde sectie op te slaan. Klik op de knop "Opslaan als". Geef in het geopende venster de opslagmap en de bestandsnaam op en druk op Enter.

Aanbevolen: