Hoe Maak Je Een Soepele Overgang In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Soepele Overgang In Photoshop
Hoe Maak Je Een Soepele Overgang In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Soepele Overgang In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Soepele Overgang In Photoshop
Video: How to Gradually Fade two images together in Photoshop Tutorial 2024, Mei
Anonim

Het maken van een collage gaat niet alleen over het combineren van meerdere foto's in één. De juiste collage toont de vaardigheid van de auteur en demonstreert ook zijn vermogen om foto's mooi en vakkundig te rangschikken zodat deze er stijlvol en aantrekkelijk uitziet. Een collage zal succesvol en opvallend zijn, waarin er geen merkbare grenzen tussen de foto's zijn - in plaats daarvan lijken de foto's in elkaar over te vloeien. Dit effect kan worden bereikt door eenvoudige bewerkingen uit te voeren in Adobe Photoshop.

Hoe maak je een soepele overgang in Photoshop
Hoe maak je een soepele overgang in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Open twee foto's van ongeveer hetzelfde formaat die je wilt combineren tot een collage.

Stap 2

Druk op de V-toets om het verplaatsgereedschap te activeren en sleep de ene foto op de andere zodat ze beide in hetzelfde venster op twee verschillende lagen staan.

Stap 3

Selecteer de bovenste in de lijst uit de twee verschenen lagen en voeg er vervolgens een vectormasker aan toe (Laagmasker toevoegen).

Stap 4

Er verschijnt een maskerpictogram in de vorm van een wit vierkant naast de fotominiatuur in de laagrij. Klik erop om de laag te activeren. Het pictogram wordt omgeven door een zwarte rand om aan te geven dat het actief is.

Stap 5

Selecteer in de toolbox een verloop en geef de richting van het verloop aan door een lijn te trekken van de rechter benedenhoek naar de rechterbovenhoek. U zult merken hoe een van de afbeeldingen door de andere begint te bloeden waar u het hoekverloop tekende.

Stap 6

Experimenteer en verander de lengte en breedte van het verloop totdat je tevreden bent met het resultaat en de afbeeldingen vloeiend en mooi in elkaar overlopen op de plek waar je de overgang wilt zien.

Stap 7

Om het gewenste effect te bereiken, gebruikt u het verloop alleen wanneer de laagmaskermodus is geactiveerd - anders zult u niet slagen.

Stap 8

Sluit de maskermodus af door op de miniatuur van de foto in de laag te klikken nadat uw collage klaar is.

Stap 9

Voeg lagen samen en sla de collage op in het gewenste formaat.

Aanbevolen: