Kolommen Toevoegen Aan Een Word-tabel

Inhoudsopgave:

Kolommen Toevoegen Aan Een Word-tabel
Kolommen Toevoegen Aan Een Word-tabel

Video: Kolommen Toevoegen Aan Een Word-tabel

Video: Kolommen Toevoegen Aan Een Word-tabel
Video: Eenvoudige tabel maken en aanpassen in Word 2024, Mei
Anonim

Op dit moment is de handigste teksteditor met de mogelijkheid om tabellen te maken het MS Word-programma uit het Microsoft Office-pakket. Met zijn hulp kunt u een tabel van absoluut elke grootte maken met een bepaald aantal rijen en kolommen.

Kolommen toevoegen aan een Word-tabel
Kolommen toevoegen aan een Word-tabel

Noodzakelijk

Microsoft Office Word-software

instructies:

Stap 1

Om een tabel te maken, moet u een nieuw document maken of een bestaand document openen. Er wordt automatisch een nieuw bestand aangemaakt wanneer het programma start. Klik hiervoor op het menu Start, vouw het item Alle programma's uit en zoek de snelkoppeling naar het programma in het Microsoft Office-blok. Het editorvenster kan ook worden gestart via een snelkoppeling op het bureaublad of via het snelstartpaneel van de toepassing.

Stap 2

Begin in het hoofdvenster van het programma met het invullen van een nieuw document. Als er geen wit vel voor je verschijnt en de titel "Document 1" verschijnt niet in de koptekst, klik dan op het bovenste menu "Bestand" en selecteer "Nieuw".

Stap 3

Om een eerder gemaakt en opgeslagen bestand te openen, opent u het menu "Bestand" en selecteert u het item "Openen". Geef in het venster dat verschijnt het pad naar het bestand op, selecteer het en druk op Enter.

Stap 4

Plaats in een geopend document de cursor waar u de tabel wilt laten beginnen. In sommige gevallen is het nodig om de tekst en de tabel te scheiden. Plaats hiervoor de cursor aan het einde van de tekst en druk op de Enter-toets.

Stap 5

Zoek op de standaardwerkbalk de knop Tabel toevoegen en klik erop. Als u de muis niet van deze knop verwijdert, ziet u een soort miniatuurpagina-indeling. Hier kunt u het geschatte aantal rijen en kolommen voor uw toekomstige tabel instellen.

Stap 6

Verplaats de cursor naar beneden en naar rechts om het gewenste aantal cellen voor de tabel te selecteren. Klik met de linkermuisknop op de laatste van de geselecteerde cellen. Vul de lege velden in de aangemaakte tabel in. Als u een fout heeft gemaakt met het aantal kolommen of rijen, kunt u deze altijd toevoegen of verwijderen.

Stap 7

Gebruik het bovenste menu "Tabel" om kolommen toe te voegen. Selecteer het gedeelte "Toevoegen" en klik vervolgens met de linkermuisknop op de rij "Kolommen naar rechts". Let op de tabel, het aantal kolommen is met één eenheid toegenomen. Gebruik dezelfde optie meerdere keren om meer kolommen toe te voegen.

Aanbevolen: