Hoe Maak Je Een Film Van Foto's

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Film Van Foto's
Hoe Maak Je Een Film Van Foto's

Video: Hoe Maak Je Een Film Van Foto's

Video: Hoe Maak Je Een Film Van Foto's
Video: Maak een filmpje van foto's met gratis app iMovie of Quick 2024, Mei
Anonim

Het is leuk om foto's die je tijdens je vakantie hebt gemaakt te delen met je vrienden. Toegegeven, niet alle vrienden zullen in één keer een fotoalbum overwinnen, bestaande uit tweehonderd foto's. Er is echter een uitweg. Kies de meest interessante foto's en bewerk video's van hen. Hiervoor is Movie Maker prima.

Hoe maak je een film van foto's
Hoe maak je een film van foto's

Noodzakelijk

  • Filmmaker
  • geluidsbestand
  • Een paar foto's

instructies:

Stap 1

Importeer foto's in Movie Maker. Om dit te doen, selecteert u de afbeeldingen die u in uw video gaat gebruiken in één map. Klik op de opdracht "Afbeeldingen importeren" in het linkerdeel van het programmavenster. Selecteer in de verkenner die wordt geopend de gewenste foto's en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Geluid importeren. Klik hiervoor op de opdracht "Geluid of muziek importeren". Selecteer in het geopende venster het gewenste bestand en klik op de knop "Openen".

Stap 3

Schrijf de titel van de film die helemaal aan het begin van de video verschijnt. Klik hiervoor op de pijl rechts van het item "Filmbewerking". Selecteer in de lijst die wordt geopend de opdracht "Titels en titels maken". Selecteer de opdracht Titel toevoegen voor film. Voer in het geopende venster een naam in en selecteer het type animatie en het lettertype ervoor. Dit kan met de commando's onder het tekstinvoerveld. Klik op de opdracht "Voltooien, titel invoegen in film".

Stap 4

Sleep het geluidsbestand met de muis naar de tijdlijn onderaan het programmavenster. Start het afspelen met de knop onder het spelervenster aan de rechterkant van het programmavenster. Controleer hoe het uiterlijk van de naam van de toekomstige video op het scherm overeenkomt met het geluid. Verleng indien nodig de duur van de titelclip. Dit kan door de rechterrand van de clip naar rechts te slepen terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt.

Stap 5

Voeg foto's één voor één toe aan de tijdlijn door ze te slepen en neer te zetten. Controleer het resultaat in het spelervenster. Als je wilt, kun je de duur van een clip met een foto wijzigen door de rechterrand te slepen terwijl je de linkermuisknop ingedrukt houdt.

Stap 6

Voeg aftiteling toe. Gebruik hiervoor opnieuw de opdracht Titels en titels maken. Selecteer in het geopende venster de opdracht "Titels toevoegen aan het einde van de film". Voer in het geopende venster de tekst in, selecteer het animatietype en het lettertype ervoor. Klik op Voltooien Titel toevoegen aan film.

Stap 7

Voeg overgangen tussen clips toe. Schakel hiervoor de tijdlijn naar de modus Storyboard-weergave met de knop boven de tijdlijn. Klik in het linkerdeel van het programmavenster op de opdracht "Video-overgangen bekijken". De video-overgangspictogrammen verschijnen in het centrale deel van het venster. Als de overgang is geselecteerd, kunt u zien hoe deze eruitziet in de speler. Voeg de gewenste overgang tussen de foto's in door het pictogram met de muis naar de rechthoek tussen de twee foto's te slepen.

Stap 8

Effecten toevoegen. Klik hiervoor op de opdracht "Video-effecten bekijken". Selecteer in het venster dat wordt geopend met de effectpictogrammen degene die u wilt en sleep deze naar de clip met de foto waarop u deze wilt toepassen.

Stap 9

Bekijk de resulterende video. Wijzig indien nodig de duur van de clips. Schakel hiervoor met de knop boven de tijdlijn naar de modus "Tijdlijnweergave".

Stap 10

Sla het project op met de opdracht "Project opslaan" in het menu "Bestand". Het resultaat is een MSWMM-bestand. Dit is geen video, dit is een set links naar de gebruikte bestanden en een lijst van bewerkingen die ermee zijn uitgevoerd. Als u de video die u nu aan het maken bent, moet bewerken, opent u het projectbestand en brengt u de nodige wijzigingen aan: verwijder of voeg effecten, overgangen, geluid toe.

Stap 11

Sla de film op. Om dit te doen, klikt u op de pijl rechts van het item "Filmcreatie voltooien". Selecteer "Opslaan op computer" in de lijst die wordt geopend. Voer in het geopende venster een bestandsnaam in en selecteer een locatie op uw harde schijf waar het videobestand wordt opgeslagen. Klik volgende". Selecteer de opties voor het bestand dat moet worden opgeslagen. Klik volgende". Wacht tot het einde van het opslaan van de film.

Aanbevolen: