Hoe Celveranderingen Te Voorkomen?

Inhoudsopgave:

Hoe Celveranderingen Te Voorkomen?
Hoe Celveranderingen Te Voorkomen?

Video: Hoe Celveranderingen Te Voorkomen?

Video: Hoe Celveranderingen Te Voorkomen?
Video: 🔬 Snijden onder een microscoop ✅ Een snijplank selecteren die veilig is voor de gezondheid 2024, Mei
Anonim

De bescherming van cellen in de spreadsheet-editor Microsoft Office Excel wordt niet gebruikt om samenzwering in stand te houden - voor dit doel is hier de bescherming van het gegevensbestand bedoeld. In plaats daarvan is het vergrendelen van celtoegang nodig om onbedoelde wijzigingen in formules of gegevens in spreadsheets te voorkomen. De procedure voor het inschakelen van de beveiliging zelf is eenvoudig, maar vereist begrip van het werkingsprincipe.

Hoe celveranderingen te voorkomen?
Hoe celveranderingen te voorkomen?

Noodzakelijk

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Beveiliging in Excel is zo georganiseerd dat het op het blad van het document als geheel wordt geïnstalleerd en van toepassing is op alle inhoud. Daarom moet u, voordat u rechtstreeks doorgaat met het configureren van toegangsblokkering, uitzonderingen op de algemene blokkering definiëren. Dit mag natuurlijk alleen worden gedaan als het nodig is om vrije toegang tot sommige tabelcellen te laten. Start de procedure door het hele blad te selecteren - druk op de sneltoets Ctrl + A.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer Cellen opmaken in het pop-upcontextmenu. Er verschijnt een venster op het scherm waarin u het tabblad "Bescherming" nodig hebt - vink het selectievakje "Beveiligde cel" aan. Als u wilt dat vergrendelde cellen niet alleen onmogelijk te bewerken zijn, maar ook om de formules die ze bevatten te bekijken, vink dan ook het vakje "Formules verbergen" aan. Klik op OK en het blad is klaar om de beveiliging in te schakelen.

Stap 3

Als u geen vrije toegang tot elementen hoeft te geven, slaat u deze stap over en selecteert u anders de cellen die u wilt uitsluiten van de lijst met beveiligde. Roep het eigenschappenvenster opnieuw op via het contextmenu en voer de tegenovergestelde bewerking uit - schakel het selectievakje naast het bijschrift "Beveiligde cel" uit. Klik OK.

Stap 4

Schakel bladbeveiliging in. Dit kan worden gedaan op het tabblad "Home" van het menu van de spreadsheeteditor. In de groep "Cellen" met opdrachten op dit tabblad is er een vervolgkeuzelijst "Formaat" - open deze en selecteer "Blad beveiligen". Er verschijnt een klein venster voor de instellingen van deze beveiliging op het scherm.

Stap 5

Vink de selectievakjes aan van bewerkingen die beschikbaar moeten blijven voor gebruikers op het beveiligde blad. Als alleen iemand die het wachtwoord kent de beveiliging moet verwijderen, voer dan dat wachtwoord in het tekstvak in. Klik op OK en de beveiliging wordt geactiveerd.

Aanbevolen: