Hoe Vervang Ik Toner In Een Printer?

Inhoudsopgave:

Hoe Vervang Ik Toner In Een Printer?
Hoe Vervang Ik Toner In Een Printer?

Video: Hoe Vervang Ik Toner In Een Printer?

Video: Hoe Vervang Ik Toner In Een Printer?
Video: Hoe vervang ik een toner in mijn laserprinter 2024, Mei
Anonim

Een printer is een apparaat dat een materiaal kan maken van een virtueel exemplaar. Elke afbeelding en tekst wordt binnen enkele seconden op het gewenste papierformaat afgedrukt. Deze intelligente machine, gebouwd door mensenhanden, kan op elke personal computer worden aangesloten. Maar net als elke andere machine moet de printer worden bijgetankt.

Hoe vervang ik toner in een printer?
Hoe vervang ik toner in een printer?

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - gewone toner;
  • - droge zijden stof;
  • - spuit;
  • - vloeibare toner;
  • - beademingsapparaat.

instructies:

Stap 1

In een laserprinter is het veel moeilijker om toner te vervangen dan in een inkjetprinter. Dit komt door het ontwerp. Om de laserprinter bij te tanken, opent u het deksel en verwijdert u de cartridge. U kunt er niet zomaar toner aan toevoegen. Om dit te doen, moet u het demonteren. Draai alle schroeven aan de zijkant los zodat de assen en drumeenheid kunnen worden verwijderd. Met dat laatste moet je voorzichtiger zijn. Het mag niet met blote handen worden aangeraakt. Je kunt het er aan de zijkanten uithalen. Veeg vervolgens de resterende toner af met een droge zijden doek en leg deze op een vlakke ondergrond. Vrijwel direct na de trommel zit een magnetische as. Daaronder bevindt zich een container voor toner. Bij het printen neemt de magnetische roller inktpoeder uit deze container en brengt het gelijkmatig aan op de drum, en van daaruit wordt de afbeelding op het papier afgedrukt. Ook de magneetrol moet worden verwijderd en gereinigd. Schud de rest van de oude toner grondig uit de container. Doe voorzichtig. Toner is zeer vluchtig en schadelijk voor de gezondheid.

Stap 2

Deze procedure kan het beste worden gedaan in een gesloten niet-woonkamer met een gasmasker op. Nadat u de oude kleurstof hebt verwijderd, voegt u een nieuwe toe. Houd er rekening mee dat elk merk printer zijn eigen specifieke toner heeft. Eenmaal gevuld, zet u de cartridge weer in elkaar en plaatst u deze in de printer. Latere modellen cartridges zijn uitgerust met een speciale chip die het inktniveau bewaakt. En zelfs na het tanken geeft de printer nog steeds aan dat hij leeg is. Om dit probleem op te lossen, moet u de chip opnieuw flashen. Hier zijn speciale programma's voor. Dit alles geldt alleen voor zwarte verf. Als de printer in kleur is, moet u ofwel contact opnemen met een service waar specialisten alles met hun apparatuur bijtanken, ofwel nieuwe cartridges met kleureninkt kopen.

Stap 3

Je kunt de inkjetprinter tanken zonder iets te demonteren. Maak een klein gaatje in de zwarte inktcassette. Vul de cassette met de meest gewone spuit en schroef een schroef met een geschikte diameter in het gat zodat er niets onnodigs in komt. Wat betreft de cassette met gekleurde verf, het is onmogelijk om deze met een dergelijke ambachtelijke methode te vullen. U moet een nieuwe kleurencartridge in een winkel kopen. In tegenstelling tot laserprinters zijn inkjetprinters zelden uitgerust met dergelijke inktcontrolechips. Daarom zijn er na het tanken geen extra manipulaties nodig. U kunt veilig printen. Zelfs als er in een kleureninkjetprinter alleen een zwarte cartridge wordt gevuld, werkt deze nog steeds, maar dan als een zwart-witprinter.

Aanbevolen: