Doorgestreepte Tekst Maken

Inhoudsopgave:

Doorgestreepte Tekst Maken
Doorgestreepte Tekst Maken

Video: Doorgestreepte Tekst Maken

Video: Doorgestreepte Tekst Maken
Video: Excel - tekst doorstrepen 2024, Mei
Anonim

Soms, om tekst te laten opvallen, moet u deze minder zichtbaar maken. De lezer kijkt onwillekeurig aandachtig om te zien wat de auteur schrijft. Een treffend voorbeeld van zo'n "tussen de regels schrijven" is het gebruik van doorgestreepte tekst.

Doorgestreepte tekst maken
Doorgestreepte tekst maken

Noodzakelijk

Computer met internetverbinding

instructies:

Stap 1

Markeer in een teksteditor de tekst als volgt doorgestreept. Markeer de gewenste zin, klik met de rechtermuisknop en selecteer de groep "Lettertype". Er verschijnt een nieuw venster, de tweede regel bevat de opdracht "Onderstrepen". Selecteer het gewenste commando uit de lijst met commando's U vindt ook de onderstrepen-knop in de bovenste werkbalk. Het wordt aangeduid met de Engelse "U" of de Russische "Ch".

Stap 2

Stel op een blog of site met HTML de weergave in op HTML wanneer u uw bericht maakt. Ga na het invoeren van de tekst naar het begin van de zin die u wilt doorstrepen, plaats een tag en wis spaties. Zet aan het einde van het doorgestreepte fragment een tag, ook weer zonder spaties.

Stap 3

Om het aan het einde te krijgen en de spaties te verwijderen. In plaats van "blauw", voegt u een Engelse naam van een andere kleur in, de tekst zal dienovereenkomstig veranderen.

Stap 4

Om zowel de tekst als de doorgestreepte lijn gekleurd te maken, voegt u aan het begin in: , en aan het eind: (verwijder spaties)

De code heeft een blauwe tekst met rode doorhaling. U kunt uw eigen kleuren gebruiken.

Aanbevolen: