Hoe Maak Je Een Foto Transparant

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Transparant
Hoe Maak Je Een Foto Transparant

Video: Hoe Maak Je Een Foto Transparant

Video: Hoe Maak Je Een Foto Transparant
Video: SanderHelpt #24 - Hoe maak (gratis) je een foto transparant! 2024, Mei
Anonim

Bij het werken aan een website is het vaak nodig om de achtergrond van een foto transparant te maken zodat de afbeelding goed aansluit bij het totale ontwerp. Gebruik de grafische editor Adobe Photoshop om dit probleem op te lossen.

Hoe maak je een foto transparant
Hoe maak je een foto transparant

instructies:

Stap 1

Selecteer "Bestand" -> "Openen" en specificeer in het venster dat verschijnt het gewenste bestand en klik vervolgens op "Openen". Klik daarna op de knop "Lagen" aan de rechterkant van het programmavenster, klik met de rechtermuisknop op de laag "Achtergrond", selecteer "Van achtergrond …", geef de naam van de laag op en klik op OK.

Stap 2

Dan zijn er twee opties. Als de achtergrond van de afbeelding uniform is, selecteert u Toverstaf in de werkbalk aan de linkerkant van het venster. Klik op de achtergrond, waarna deze wordt geselecteerd. Om randen glad te strijken, klikt u op de knop Rand verfijnen op het bovenpaneel. Stel de gewenste opties in voor doezelen, anti-aliasing, etc. Druk daarna op de Delete-toets of selecteer "Bewerken" -> "Wissen".

Stap 3

De tweede optie is meer geschikt voor foto's met complexe achtergronden, die niet duidelijk te onderscheiden zijn met behulp van de "Toverstaf". Selecteer het gereedschap Penseel. Ga daarna naar de Quick Mask-modus. Om dit te doen, klikt u op het pictogram onderaan de werkbalk of drukt u op de Q-toets.

Stap 4

Gebruik het penseel om over de achtergrond te schilderen. De gearceerde gebieden worden roze. Gebruik een kleinere penseelgrootte om aan de rand van de achtergrond en andere elementen van de foto te werken, en u kunt ook de schaal vergroten.

Stap 5

Nadat u klaar bent met het selecteren van de achtergrond, verlaat u de modus Snel masker. Om dit te doen, klikt u opnieuw op het bijbehorende pictogram of drukt u op de toets Q. Als u de randen glad wilt maken, selecteert u het gereedschap "Toverstaf" en klikt u op de knop "Rand verfijnen". Geef de gewenste waarden op en klik op OK. Wis vervolgens de geselecteerde achtergrond.

Stap 6

Sla de foto op. Selecteer "Bestand" -> "Opslaan als", geef een naam en specificeer het.png-formaat dat transparantie van afbeeldingen ondersteunt.

Aanbevolen: