Hoe Maak Je Een Foto Semi-transparant

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Semi-transparant
Hoe Maak Je Een Foto Semi-transparant

Video: Hoe Maak Je Een Foto Semi-transparant

Video: Hoe Maak Je Een Foto Semi-transparant
Video: Een semi transparante foto (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Photoshop biedt gebruikers ruime mogelijkheden bij het verwerken van foto's en tekeningen - u kunt elk visueel effect op de geselecteerde afbeelding creëren en het aantal van deze effecten wordt alleen beperkt door uw verbeeldingskracht, evenals de mogelijkheid om in Photoshop te werken. Een van de expressieve en mooie effecten is de transparantie van het beeld. De mogelijkheid om de achtergrond van de foto transparant te maken en de algehele transparantie van de foto te verminderen, zal u helpen bij het verder bewerken van afbeeldingen.

Hoe maak je een foto semi-transparant
Hoe maak je een foto semi-transparant

instructies:

Stap 1

Open Photoshop en upload een foto of tekening - elke afbeelding die u op een transparante achtergrond wilt plaatsen. Druk op Ctrl + O om de hele afbeelding te selecteren en kopieer vervolgens de selectie.

Stap 2

Maak een nieuw bestand - open de optie Nieuw in het menu Bestand en selecteer in het instellingenvenster de optie Transparant. Het gemaakte bestand zal volledig uit een transparante achtergrond bestaan. Druk in dit bestand op Ctrl + V om de selectie te plakken die naar het vorige bestand is gekopieerd. Je afbeelding als tweede bestandslaag zal de transparante achtergrond bedekken.

Stap 3

Selecteer een tool op de werkbalk die bepaalde gebieden kan selecteren - roep ze op met de sneltoetsen M of W. Schaal de afbeelding voor het gemak en selecteer die gebieden die u transparant wilt maken.

Stap 4

Nadat de selectie gereed is, sluit u deze en drukt u op Delete. De extra delen van de afbeelding verdwijnen en in plaats daarvan zie je een transparante achtergrond.

Stap 5

In sommige gevallen wilt u misschien een doorschijnend ontwerp - doorschijnende tekst kan bijvoorbeeld een ongebruikelijke decoratie zijn voor een collage of website, en doorschijnende tekst kan als watermerk worden gebruikt. Om semi-transparante tekst op een foto toe te passen, opent u de gewenste afbeelding en selecteert u vervolgens het Tekstgereedschap (T) in het menu.

Stap 6

Kies de gewenste grootte, het lettertype en de kleur en schrijf vervolgens de gewenste tekst over de foto. Er verschijnt een aparte tekstlaag in het lagenpalet. Verplaats de schuifregelaar in de lijn Dekking in het lagenpaneel naar 30-40%. Je zult zien hoe de tekst doorschijnend wordt.

Stap 7

Om ervoor te zorgen dat de transparantie behouden blijft wanneer deze op internet wordt geplaatst en de afbeelding niet verkeerd wordt weergegeven, dient u dergelijke afbeeldingen op te slaan in png-indeling.

Aanbevolen: