Een Actie Invoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Actie Invoegen In Photoshop
Een Actie Invoegen In Photoshop

Video: Een Actie Invoegen In Photoshop

Video: Een Actie Invoegen In Photoshop
Video: Een handeling (ook wel actie) maken in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Het installeren van acties (actie) in het programma "Photoshop" is ontworpen om een ontwerper of fotograaf te helpen het proces van beeldverwerking te automatiseren, waardoor de kunstenaar kostbare tijd vrijmaakt om andere bewerkingen uit te voeren.

Een actie invoegen in Photoshop
Een actie invoegen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Het proces van het installeren van een actie in een programma is uiterst eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is de actie zelf downloaden, uitpakken, kopiëren en plakken in een map zoals C: / Program Files / Adobe / Photoshop CS5 / Presets / Sets / Actions.

Stap 2

Open nu Photoshop zelf. Klik daarin op het tabblad "Venster" -> "Bewerkingen". Er wordt een venster geopend waarin het actiepalet wordt geopend. Selecteer hier het commando Load Action. Er wordt een venster geopend waarin u de actie moet selecteren die naar de map van de Adobe Photoshop-map is gekopieerd. Nu zou u onder andere de geïnstalleerde actie moeten kunnen zien.

Stap 3

Met alle gemak is het echter vrij moeilijk om de gewenste actie op internet of op schijf te vinden. In dit geval kunt u uw eigen actie maken. Het enige dat hiervoor nodig is, is de grafische editor zelf. Het duurt ongeveer 15 minuten, waarin u een algoritme van acties maakt, die u later als actie kunt gebruiken.

Stap 4

Actie opname

Open de gewenste afbeelding in Photoshop (Ctrl+O), daarna het Actievenster, zoals hierboven beschreven. Nu moeten we beginnen met het opnemen van de actie. Maak in het venster een nieuwe set (Alt + F9) en een actie erin (eerst verschijnt het mappictogram, dan de bladafbeelding). Als gevolg hiervan wordt het pictogram Opnemen rood gemarkeerd. Vanaf dit moment komt er een overzicht van alle handelingen die je verder gaat uitvoeren met de afbeelding. U hoeft zich niet te haasten - ongeacht de tijd die u besteedt aan het verwerken van de afbeelding, worden alle acties in de actie een voor een tegelijk uitgevoerd.

Stap 5

Maak nu een kopie van de achtergrondlaag door op Ctrl + J te drukken. Dit is nodig om de afbeelding te kunnen verkleinen. Om te stoppen met het opnemen van een macro (actie), moet u op de knop Afspelen / opnemen stoppen klikken. Acties in de actie kunnen vrij worden verwisseld, verwijderd of toegevoegd.

Aanbevolen: