Hoe Maak Je Een Negatief In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Negatief In Photoshop
Hoe Maak Je Een Negatief In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Negatief In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Negatief In Photoshop
Video: Place An Image In Text With Photoshop - Step by Step 2024, Mei
Anonim

Elke amateurfotograaf en bovendien een professional kent zo'n concept als negatief. Het woord, afgeleid van het Latijnse negativus, duidt de tegenovergestelde, negatieve betekenis van kleur aan: de lichtere delen op de film blijken donker te zijn en omgekeerd. De helderheid van de kleur verandert ook in de tegenovergestelde richting en de lichtere delen van het beeld zijn uiteindelijk het helderst. Het afdrukken van negatieven maakt het mogelijk om duidelijkere beelden te verkrijgen, om sommige delen van de huid of kleding te corrigeren in de richting van hun verbetering. Hoe maak je een negatief van een foto? Het programma Adobe Photoshop zal te hulp schieten.

Hoe maak je een negatief in Photoshop
Hoe maak je een negatief in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding die moet worden geconverteerd naar negatief.

Stap 2

De volgende stap is om de kleur om te keren. Inversie is een verandering van kleuren naar het tegenovergestelde, omgekeerd. De toetsencombinatie Ctrl + I helpt hierbij, of u kunt de bewerking uitvoeren via het menu: "Beeld - Correctie - Inversie" (Afbeelding - Aanpassingen - Omkeren). U zult zien dat de kleur van de originele afbeelding is veranderd.

Stap 3

Velen stoppen bij de tweede stap, maar dit is verkeerd, omdat het negatieve niet volledig wordt gecreëerd. Zorg er na het omkeren voor dat u uw afbeelding desatureert. Dit kan zowel via het toetsenbord - Shift + Ctrl + U, als via het menu: "Beeld - Correctie - Minder verzadiging" (Afbeelding - Aanpassingen - Minder verzadiging). Zoals je kunt zien, is het beeld volledig zwart-wit.

Stap 4

Vervolgens moet u de foto corrigeren. Het menu-item "Beeld - Correctie - Tint en verzadiging" (Beeld - Aanpassingen - Tint / Verzadiging) zal te hulp schieten. Zorg ervoor dat u hier het selectievakje naast de optie "Inkleuren" aanvinkt. Gebruik vervolgens de cursor om de veldwaarden van boven naar beneden te wijzigen: tint - 209, verzadiging - 15, lichtheid blijft hetzelfde, nul. Klik OK.

Stap 5

De volgende stap is om te werken aan de verhouding tussen licht en schaduw: “Beeld - Correctie - Hooglichten / Schaduwen (Beeld - Aanpassingen - Schaduwen / Hooglichten). Er wordt een nieuw venster voor beeldcorrectie geopend. Als het klein is, klikt u onderaan op Meer opties weergeven. Verander de toon- en lichtwaarden om het beeld rijker en beter te maken. Stel in het item "Schaduwen" - Schaduwen de volgende waarden in: aantal - 0, breedte van het toonbereik - 50, straal - 30 pixels. In het menu "Lights": effect - 35, breedte van het toonbereik van licht - 75, straal - 30. De waarden van kleurcorrectie en contrast van middentonen moeten min zijn: kleurcorrectie moet op niveau - 8 worden ingesteld, contrast van middentonen - 10.

Stap 6

Bij het maken van negatieven is het beeld vaak omgekeerd. Dit kan via het menu-item "Afbeelding - Roteren en spiegelen" (Afbeelding - Canvas roteren). Je negativiteit is klaar.

Aanbevolen: