Tekst Kopiëren

Inhoudsopgave:

Tekst Kopiëren
Tekst Kopiëren
Anonim

Tekst kopiëren is een van de belangrijkste aspecten van het werken met een pc. Meestal worden beginnende gebruikers geconfronteerd met het probleem van het kopiëren van tekst op een computer.

Tekst kopiëren
Tekst kopiëren

Kopieer tekst

Gebruikers van pc's kunnen eenvoudig verschillende teksten kopiëren. Dankzij deze functie kunt u de werktijd verkorten en uitstekende resultaten behalen. Er zijn verschillende manieren waarop u tekst kunt kopiëren, bijvoorbeeld met of zonder muis. Op het eerste gezicht lijkt het werken met een muis veel eenvoudiger en handiger. In feite blijkt dat bij het kopiëren van tekst met het toetsenbord veel minder tijd wordt besteed.

Kopieer procedure

Allereerst, voordat u de originele tekst kopieert, moet u deze selecteren. Dit kan op verschillende manieren. U kunt de Ctrl-toets op het toetsenbord ingedrukt houden en vervolgens, zonder deze los te laten, op de knop A drukken. Dankzij deze combinatie kunt u alle tekst op de pagina selecteren.

In het geval dat u slechts een bepaald fragment van de tekst moet selecteren, kunt u de tekst met de muis selecteren. Door de linkermuisknop ingedrukt te houden, moet u de cursor naar de laatste plaats verplaatsen. Tekst kan ook worden geselecteerd met het toetsenbord. Om uw plan uit te voeren, moet u de SHIFT-toets ingedrukt houden en vervolgens, zonder deze los te laten, op de pijl-rechts of pijl-omlaag drukken. U kunt de selectie verwijderen door op de tegenoverliggende pijl op het toetsenbord te drukken.

Dus de tekst is geselecteerd, nu hoeft u deze alleen nog maar te kopiëren. Het proces van het kopiëren van tekst, zoals het selectieproces, kost niet veel tijd en vereist geen specifieke vaardigheden. De eerste manier is om tekst te kopiëren met een computermuis. Nadat u een fragment of alle tekst hebt geselecteerd, klikt u met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied. Dan verschijnt het contextmenu. Hier moet u het item Kopiëren selecteren. Breng daarna de gekopieerde tekst over naar het uiteindelijke bestand, druk op de rechtermuisknop en selecteer Plakken. Hiermee is de kopieerprocedure voltooid.

Zoals hierboven vermeld, is er een alternatieve manier om tekst te kopiëren, waarbij het toetsenbord wordt gebruikt. Deze optie is veel gemakkelijker en sneller. Nadat u de benodigde tekst hebt geselecteerd, moet u op de toetsencombinatie Ctrl + C drukken. Nadat u deze knoppen tegelijkertijd hebt ingedrukt, wordt alle geselecteerde tekst naar het klembord gekopieerd. Vervolgens moet u het uiteindelijke bestand (elke teksteditor) openen en op de toetsencombinatie Ctrl + V drukken. Alle tekst die eerder is gekopieerd, verschijnt in het uiteindelijke bestand.

Dezelfde kopieer- en plakprocedures kunnen niet alleen worden gebruikt voor tekst, maar ook voor bestanden en mappen.

Aanbevolen: