Tekst Teruglopen In Word

Inhoudsopgave:

Tekst Teruglopen In Word
Tekst Teruglopen In Word

Video: Tekst Teruglopen In Word

Video: Tekst Teruglopen In Word
Video: Как создать радужный текст 🌈 в Microsoft Word 2013 2024, Mei
Anonim

Tekstterugloop in Word wordt gerealiseerd door een grafisch object te selecteren en de opdracht Positie op het tabblad Schikken uit te voeren. Bepaalde functies zijn beschikbaar bij de uitvoering van de bewerking van tekstomloop rond tabellen, evenals bij de implementatie van deze procedure in verschillende versies van het programma.

Tekst teruglopen in Word
Tekst teruglopen in Word

instructies:

Stap 1

Om tekstflow in Word te implementeren, selecteert u een afbeelding in het programma, een grafisch object waaromheen deze bewerking moet worden uitgevoerd. Als dit object op een canvas staat, moet het hele canvas worden geselecteerd. Vervolgens moet u op het tabblad Opmaak klikken, dat zich in de groep Schikken in Word 2007 bevindt. Op het aangegeven tabblad moet u op de knop "Positie" drukken en vervolgens de gewenste optie voor tekststroom selecteren uit de methoden die door het programma worden voorgesteld.

Stap 2

Als u in Word 2007 tekst rond een tabel wilt laten lopen, moet u een tabel selecteren en vervolgens naar de groep Hulpmiddelen voor tabellen gaan en op het tabblad Indeling klikken. Selecteer vervolgens de opdracht "Eigenschappen" in de groep "Tabel", die verschillende opties voor tekstverloop zal weergeven. Van de voorgestelde methoden moet u het item "Rond" selecteren. U kunt aanvullende wijzigingen aanbrengen in de positie van de tabel ten opzichte van de tekst met de knop "Plaatsing" in de groep "Tekstomloop". Deze functie is nodig wanneer u de afstand tussen de buitenste randen van de tabel en de tekst wilt wijzigen.

Stap 3

De werking van tekstterugloop in Word 2010 wordt geïmplementeerd door het selecteren van een afbeelding, een grafisch object in een document, het selecteren van een contextueel tabblad met hulpmiddelen, die kunnen verschillen afhankelijk van het object dat wordt ingevoegd. Dus om met foto's te werken, moet je naar het tabblad "Werken met afbeeldingen" gaan en voor een AutoVorm - "Tekenhulpmiddelen". Ga op het geselecteerde tabblad naar de groep "Rangschikken", selecteer "Tekstterugloop". U kunt dan een specifieke verpakkingsmethode selecteren, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.

Stap 4

Als de gebruiker een afbeelding op een specifieke plaats in de bestaande tekst met terugloop moet invoegen, wordt de overeenkomstige bewerking in Word 2010 uitgevoerd door de afbeelding in het document te selecteren en de hierboven beschreven stappen te herhalen. Druk in de laatste fase, in de groep "Arrange", op de knop "Positie", waarna het programma zal aanbieden om de plaats te kiezen waar de foto zal worden geplaatst. Houd er rekening mee dat u met de optie "In tekst" geen volledige omloop kunt maken, omdat in dit geval de afbeelding automatisch in het midden van de tekst wordt geplaatst die zich boven en onder het ingevoegde object bevindt. Daarom moet u, om de tekst rond de afbeelding te laten lopen, andere items selecteren uit de lijst die door het programma wordt aangeboden.

Aanbevolen: