Pagina's Nummeren

Inhoudsopgave:

Pagina's Nummeren
Pagina's Nummeren

Video: Pagina's Nummeren

Video: Pagina's Nummeren
Video: How To Customize Page Numbers In Mac Pages 2024, Mei
Anonim

Als u grote tekstdocumenten in uw werk gebruikt, moeten ze gemakshalve worden genummerd, zodat ze bij het afdrukken correct kunnen worden opgemaakt zonder een enkele pagina ervan te verwarren.

Pagina's nummeren
Pagina's nummeren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - een document gemaakt in Microsoft Word.

instructies:

Stap 1

Bij het maken van een document met meerdere pagina's in tabel- of tekstformaat is het niet overbodig om de pagina's te nummeren. En, zoals in de praktijk blijkt, een volledig ongecompliceerde actie. Dat is erg handig als je een verslag, spraaktekst, script, scriptie of je eigen boek schrijft. Slechts een paar eenvoudige stappen - en uw document zal onder geen enkele omstandigheid in de war raken.

Stap 2

Maak een tekstdocument in Microsoft Word. Om dit te doen, kunt u met de rechtermuisknop op het bureaublad of op een vrije ruimte in uw map klikken. Hernoem het document met dezelfde rechtermuisknop. En dubbelklik op de linkerknop om het document te openen. Met andere instellingen kan het document op een andere manier worden geopend. Selecteer hiervoor het document met de linkerknop en selecteer met de rechterknop de gewenste optie in het vervolgkeuzevenster.

Stap 3

Zoek in een geopend document op de bovenste werkbalk het menu "Invoegen", open de sectie en selecteer "Paginanummers" in het vervolgkeuzevenster. Klik op de knop met dit bijschrift en ga naar het nummeringsinstellingenmenu. Selecteer in het nieuwe venster de positie van de nummers: onderaan de pagina of bovenaan de pagina. Geef de uitlijningsstijl op: links, midden, rechts, binnen, buiten. Hier rechts ziet u een voorbeeld van hoe uw genummerde document eruit zal zien. Vink het vakje naast 'Nummer op de eerste pagina' aan of uit.

Stap 4

Klik vervolgens op de knop "Formaat" in hetzelfde venster en geef in het volgende venster het formaat van het nummer op, voeg indien nodig het hoofdstuknummer toe en selecteer de stijl en het scheidingsteken. Noteer hier hoe het document moet worden genummerd: ga verder of begin vanaf een specifieke pagina. Klik OK.

Stap 5

Paginanummering kan zowel in een blanco document als in een kant-en-klaar document worden ingevoegd. Maar vergeet tegelijkertijd niet om de tekst correct te verdelen: het kan nodig zijn om het ergens te verplaatsen of juist aan te spannen.

Aanbevolen: