Hoe Een Bestand Naar Txt-formaat Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand Naar Txt-formaat Te Converteren
Hoe Een Bestand Naar Txt-formaat Te Converteren

Video: Hoe Een Bestand Naar Txt-formaat Te Converteren

Video: Hoe Een Bestand Naar Txt-formaat Te Converteren
Video: File Converter 2024, Mei
Anonim

Bestanden die zijn opgeslagen in Microsoft Word worden niet in alle mobiele telefoons en mp3-spelers geopend. Daarom is het erg handig om tekst op te slaan in het standaard txt-formaat, dat door absoluut alle editors wordt herkend.

Hoe een bestand naar txt-formaat te converteren
Hoe een bestand naar txt-formaat te converteren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - tekstverwerker Microsoft Word;
  • - teksteditor "Kladblok".

instructies:

Stap 1

Veel mensen besteden graag tijd aan het lezen van een boek. Maar lezen vanaf een computer is vaak onhandig, des te schadelijker voor het gezichtsvermogen. Daarom is het erg handig om te leren hoe u de indeling van tekstbestanden kunt wijzigen om ze vervolgens op een telefoon of speler te laten vallen, en vervolgens te genieten van lezen in comfortabelere omstandigheden (bijvoorbeeld liggend op het bed).

Stap 2

Er zijn verschillende manieren om de extensie van documenten te wijzigen. De eenvoudigste is om alles handmatig te doen, zonder de hulp van gespecialiseerde programma's in te schakelen. Open eerst uw document in een teksteditor Microsoft Word.

Stap 3

Klik op het tabblad met de titel "Bestand" en kies de opdracht "Opslaan als". Voer vervolgens de naam van uw document in en definieer vervolgens het bestandstype. Zoek in de beschikbare opties "Platte tekst" en druk op. In het venster dat verschijnt, waarin de coderingsopties worden weergegeven (de selectie zal automatisch zijn), klikt u op de knop "OK". Zoek vervolgens het bestand dat u op een vergelijkbare manier hebt opgeslagen. Nu kunt u het in de teksteditor "Notepad" openen en vervolgens op uw telefoon of speler neerzetten, aangezien uw document een standaard "*.txt"-formaat heeft, dat zonder speciale applicaties overal wordt geopend.

Stap 4

Bovenstaande berekeningen kunnen worden omzeild. Om dit te doen, drukt u tegelijkertijd op de toetscombinatie "Ctrl + A". Alle tekst is gemarkeerd. Kopieer het naar een leeg tekstdocument dat is geopend in Kladblok. Sla het document op na de uitgevoerde acties. Dit bestand heeft de vereiste extensie "*.txt".

Aanbevolen: