Een Harde Schijf Resetten

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Resetten
Een Harde Schijf Resetten

Video: Een Harde Schijf Resetten

Video: Een Harde Schijf Resetten
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, April
Anonim

De harde schijf is tegenwoordig het belangrijkste opslagmedium in personal computers en laptops. Dit betekent dat het systeem zelfs na een korte tijd gebruik bestanden bevat, tekenen van formattering, partitionering in logische schijven, enz. Soms wordt het nodig om al deze tekens zoveel mogelijk te verwijderen - om de harde schijf te "resetten".

Een harde schijf resetten
Een harde schijf resetten

instructies:

Stap 1

Als de harde schijf tijdens het gebruik niet in virtuele schijven is gebroken, kan de eenvoudigste manier om deze in de oorspronkelijke staat te herstellen een eenvoudige formattering zijn met behulp van het besturingssysteem. Als dit een besturingssysteem van de Windows-familie is, kunt u het formatteren het gemakkelijkst doen met Verkenner - start het door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer" of door de toetscombinatie Win + E te gebruiken. Vervolgens in het linkerdeelvenster van de toepassing, selecteer de gewenste harde schijf en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de regel "Formatteren" en een formulier met instellingen voor het opschonen van de harde schijf wordt op het scherm opgeroepen.

Stap 2

Vink het vakje aan naast "Snel (inhoudsopgave wissen)" en klik vervolgens op de knop "Start". Deze methode om de harde schijf op nul te zetten kost de minste tijd en is in de meeste gevallen voldoende. Het is echter niet zonder nadelen - hoewel tijdens een normale installatie van deze harde schijf op een andere computer deze er helemaal leeg uitziet, kunt u bij onderzoek met vrij beschikbare software alle bestanden herstellen die erop stonden voordat u deze formatteerde. Als u het selectievakje voor versnelde formattering uitschakelt voordat u de bewerking start, kan niet elk programma van dit type het informatieherstelproces uitvoeren.

Stap 3

Als de harde schijf is opgedeeld in logische schijven, verwijder dan al deze partities voordat u gaat formatteren. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Computer" op het bureaublad en selecteer "Beheer" in het vervolgkeuzemenu. Selecteer in de sectie "Opslagapparaten", in de linkerkolom van het geopende venster, de subsectie "Schijfbeheer". Als gevolg hiervan verschijnen er verschillende regels in het rechterdeelvenster van de applicatie, die elk overeenkomen met een intern of extern opslagmedium. De logische schijfeenheden op elke rij worden weergegeven door afzonderlijke rechthoeken. Om ze te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de overeenkomstige sectie en selecteert u de regel "Volume verwijderen" in het contextmenu.

Stap 4

Met behulp van de hierboven beschreven methoden kunt u het herstel van informatie op een "nul" harde schijf aanzienlijk bemoeilijken. Het is echter bijna onmogelijk om een harde schijf terug te brengen in de staat waarin deze zich direct na montage in de fabriek bevond. Met het gebruik van redelijk geavanceerde applicaties, kunt u informatie herstellen met bijna elke softwaremethode om deze te verwijderen. Er zijn alleen toepassingen die deze procedure nog moeilijker kunnen maken. Een ervan kan bijvoorbeeld worden gedownload van de website van de fabrikant op https://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/. Maar de meest effectieve toepassingen voor "low-level formatting", die worden aangeboden door de fabrikanten van harde schijven. Voor Hitachi-harde schijven kan bijvoorbeeld een hulpprogramma met de naam CD Image worden gedownload van

Aanbevolen: