Hoe Vergelijkingen Op Te Lossen In Mathcad

Inhoudsopgave:

Hoe Vergelijkingen Op Te Lossen In Mathcad
Hoe Vergelijkingen Op Te Lossen In Mathcad

Video: Hoe Vergelijkingen Op Te Lossen In Mathcad

Video: Hoe Vergelijkingen Op Te Lossen In Mathcad
Video: Построение графиков в Mathcad Prime 2024, Mei
Anonim

Mathcad behoort tot het deel van de software dat praktisch ontoegankelijk is voor een gewone gebruiker. En het gaat niet om de hoge prijs, maar om de geboden functionaliteit. Dit is niet zomaar een "rekenmachine", maar een hele programmeeromgeving, die je met slechts een paar honderd pagina's van het leerboek volledig onder de knie hebt.

Hoe vergelijkingen op te lossen in mathcad
Hoe vergelijkingen op te lossen in mathcad

instructies:

Stap 1

Gebruik wortel. Dit is een functie voor het oplossen van vergelijkingen van één argument, waarmee u waarden van de vorm f (x) = 0 kunt vinden. Merk op dat als uw vergelijking de vorm y = f (x) heeft, u deze moet transformeren of een andere oplossing moet gebruiken.

Stap 2

Stel de parameters in. Maak twee gelijkheden, bijvoorbeeld x: = 0 en f (x): = sin (x) + x + 1.2. De omgeving zal ze automatisch herkennen als een voorwaarde, waarna je de regel root (f (x), x) = kunt schrijven, in het rechtergedeelte waarvan het juiste antwoord automatisch wordt vervangen. Het wordt aanbevolen om deze vorm van de probleemstelling te gebruiken als het nodig is om veel van hetzelfde type of vergelijkbare vergelijkingen op te lossen.

Stap 3

Voer parameters rechtstreeks in de functie in. Deze methode blijkt sneller te zijn als je een enkele vergelijking moet berekenen: het voorbeeld wordt geschreven als wortel (sin (x) + x + 1.2, 1). Bovendien kunt u de reeks oplossingen beperken door nog twee argumenten toe te voegen (gescheiden door komma's), waartussen de zoekopdracht zal worden uitgevoerd.

Stap 4

Stel de precisie van uw zoektocht naar een antwoord in. Omdat de beslissing in matchad wordt uitgevoerd op basis van oneindige reeksen, waarna het aantal leden van de reeks kan worden bepaald via de speciale variabele TOL. De instelling van de waarde in een bepaald geval wordt uitgevoerd als TOL: = 0,01 of een ander getal. Globaal kunt u een variabele instellen in het item "Wiskunde" -> "Parameters" -> "Variabelen" -> "Tolerantie van convergentie". De waarde moet ook worden gedeactiveerd als de eerste benadering niet voldoende is om het verschil tussen een paar wortels te zien.

Stap 5

Controleer uw invoer als u de foutmelding Kan niet convergeren naar een oplossing ontvangt. Deze melding betekent dat er geen oplossing kan worden gevonden. Dit kan gebeuren als er in principe geen zijn; de wortel valt niet onder de definitie; er zijn alleen complexe oplossingen die niet in het antwoord worden voorzien; er zijn hiaten in het definitiegebied. De eenvoudigste manier om de fout te identificeren, is door de functie f (x) te plotten en mogelijke conflicten te analyseren.

Aanbevolen: