Een Computer Aan Het Netwerk Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Computer Aan Het Netwerk Toevoegen
Een Computer Aan Het Netwerk Toevoegen

Video: Een Computer Aan Het Netwerk Toevoegen

Video: Een Computer Aan Het Netwerk Toevoegen
Video: How to Connect Two Computers Via Networking u0026 Share File, Folder u0026 Printer Windows 10 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van een lokaal netwerk is het belangrijk om de mogelijkheid te overwegen om er nieuwe apparaten aan toe te voegen. Om een nieuwe computer in het netwerk op te nemen, is het noodzakelijk om niet alleen de bijbehorende adapter, maar ook de beveiligingsinstellingen van deze pc correct te configureren.

Een computer aan het netwerk toevoegen
Een computer aan het netwerk toevoegen

Noodzakelijk

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Sluit uw computer aan op uw netwerkapparatuur. Dit kan een netwerkhub of -router zijn. Binnen een klein kantoor kan een directe verbinding van twee computers worden gebruikt. Dit verbetert de beveiliging van de gegevens die op de nieuwe pc zijn opgeslagen.

Stap 2

Zet uw computer aan. Wacht even tot het besturingssysteem klaar is met laden. Na het definiëren van een nieuwe lokale verbinding, verschijnt een bijbehorend bericht. Selecteer voor Windows 7 uw netwerktype uit de beschikbare opties.

Stap 3

Geef het type "Thuisnetwerk" niet op als u niet zeker bent van de betrouwbaarheid van alle gebruikers die toegang hebben tot netwerkcomputers.

Stap 4

Open het menu Netwerkcentrum. Ga naar het item "Adapterparameters wijzigen" door op de gelijknamige link te klikken.

Stap 5

Open de eigenschappen van de nieuwe netwerkverbinding. Zoek het veld "Internet Protocol TCP / IPv4" en ga naar het menu met geavanceerde opties. Verdere configuratie hangt af van het type apparatuur dat is gebruikt om uw netwerk te creëren.

Stap 6

Als u een hub gebruikt, stelt u het IP-adres in op een statische waarde. Het is beter om een adres te gebruiken dat aan het gewenste bereik voldoet. Die. alle computers moeten IP-adressen van een bepaald formaat hebben, bijvoorbeeld 115.10.10. X.

Stap 7

Misschien fungeert een van de netwerkcomputers als een internettoegangsserver. Voer in het veld "Preferred DNS Server" het IP-adres van de netwerkkaart van deze pc in.

Stap 8

In het geval dat het netwerk is opgebouwd met behulp van een router, activeert u gewoon het item "Automatisch een IP-adres verkrijgen".

Stap 9

Nadat u de beschreven stappen hebt voltooid, opent u Windows Firewall en stelt u machtigingen in voor specifieke verbindingen. Controleer op openbare mappen op de nieuwe computer. Schakel delen uit voor persoonlijke of gevoelige gegevens.

Aanbevolen: