Hoe De Snelheid Van De Modem Te Verhogen?

Hoe De Snelheid Van De Modem Te Verhogen?
Hoe De Snelheid Van De Modem Te Verhogen?

Video: Hoe De Snelheid Van De Modem Te Verhogen?

Video: Hoe De Snelheid Van De Modem Te Verhogen?
Video: Eigen Router Gebruiken? | Zeg DOEI tegen de router van je provider! 2024, Mei
Anonim

Dankzij ADSL-toegang hebben miljoenen mensen toegang tot breedbandinternet. Het ADSL-modem is eenvoudig genoeg in te stellen en te bedienen, zodat iedereen, niet alleen een professional op het gebied van informatietechnologie en computerhardware, ermee overweg kan.

Hoe de snelheid van de modem te verhogen?
Hoe de snelheid van de modem te verhogen?

Desondanks zijn fouten bij het aansluiten van modems wijdverbreid. Vaak is het voldoende om de modem gewoon correct aan te sluiten en dit zal de snelheid van de ADSL-modem, of beter gezegd, de snelheid en stabiliteit van de internetverbinding drastisch verhogen.

  1. Onderzoek het achterpaneel van de modem. Er zijn twee "telefoon"-aansluitingen met het label Line en Phone. De eerste "gaat binnen" de telefoonlijn, de tweede "gaat uit" de draad voor het aansluiten van het telefoontoestel. Het uitgeschakelde modem is "transparant", dat wil zeggen dat de aangesloten telefoon werkt alsof deze rechtstreeks op de lijn is aangesloten. Als de modem is ingeschakeld, is de telefoon afgesneden van de lijn en interfereert deze niet met de werking van de high-speed modemelektronica. Als de verbinding correct is, moeten alle telefoons achter de telefoonaansluiting worden aangesloten. In de regel wordt dit stopcontact ofwel helemaal niet gebruikt, ofwel is er een enkel apparaat op aangesloten, en de rest blijft aan de lijn wanneer de modem in werking is, waardoor interferentie ontstaat en de kwaliteit van de verbinding verslechtert. Bovendien gebeurt dit zelfs als er geen gesprekken zijn via deze apparaten.
  2. De telefoonlijn zelf, of liever, de draad van het noedeltype, heeft verschrikkelijke fasestabiliteit en ruisimmuniteitskenmerken. Vervang het fragment van de afscherming naar de ADSL-modem met een twisted pair-kabel met een van de paren geleiders. De lengte van de modemdraad moet zo kort mogelijk zijn en natuurlijk stevig zijn, zonder gedraaide verbindingen. De rest van de telefoonbedrading kan hetzelfde blijven, het belangrijkste is om de modem aan te sluiten op een hoogwaardige geleider. Het leggen van een nieuwe draad kost wat tijd en moeite, maar het zal het mogelijk maken om de snelheid van de modem aanzienlijk te verhogen. Als u bovendien een standaardkabel gebruikt die wordt gebruikt voor het bouwen van Ethernet-netwerken, zal de mechanische sterkte ervan ook veel beter zijn dan die van een telefoonnoedel. Zo'n kabel is veel moeilijker te onderbreken door er per ongeluk een bankpoot op te leggen of met een kast tegen de muur te drukken, al zullen zulke experimenten hem natuurlijk ook niet baten.

Aanbevolen: