Ouderlijk Toezicht Inschakelen

Inhoudsopgave:

Ouderlijk Toezicht Inschakelen
Ouderlijk Toezicht Inschakelen

Video: Ouderlijk Toezicht Inschakelen

Video: Ouderlijk Toezicht Inschakelen
Video: Ouderlijk toezicht Nintendo Switch 2024, Mei
Anonim

Speciaal voor zorgzame ouders is er een handige dienst voor ouderlijk toezicht in het besturingssysteem. Het beschermt de geestelijke gezondheid van kinderen en adolescenten tegen negatieve informatie die elke dag van internet komt - nazisme, losbandigheid, geweld en andere immoraliteit.

Ouderlijk toezicht inschakelen
Ouderlijk toezicht inschakelen

Noodzakelijk

Configuratiescherm, map Internetopties

instructies:

Stap 1

Zoek het menu Start op het bureaublad van uw computer. Maak het open. Selecteer in de lijst met services die verschijnt "Configuratiescherm". Zoek in deze map de opdracht "Internetopties". Zij is verantwoordelijk voor elke wijziging in de weergave-instellingen en de verbinding met het lokale internet. Klik op het icoon om deze dienst te starten. Er verschijnt een klein nieuw venster met bovenaan verschillende tabbladen die verantwoordelijk zijn voor algemene functies, beveiligingsinstellingen, privacy, internetverbinding, aanvullende configuraties en natuurlijk voor de inhoud van de binnenkomende informatie. Ga naar het juiste tabblad met de titel "Inhoud". Klik in het bovenste veld "Toegangsbeperking" op de knop "Inschakelen".

Stap 2

Ga in het onderste veld "Toegangsbeperking" naar het tabblad "Leeftijdscategorieën". Er verschijnt een lijst met opdrachten, waarin u de categorie selecteert die u nodig hebt om de niveaus te bekijken. Gebruik de schuifregelaar aan de rechterkant om de opdrachten gemakkelijker te bekijken. Bepaal vervolgens welke informatie de kinderen mogen bekijken en welke te verbieden. De categorieën die u kiest, kunnen heel verschillend zijn. Hier zijn er slechts een paar - "Slecht voorbeeld voor kinderen", "Uitbeelding van gokken", "Seksuele inhoud", "Roken", "Naakt lichaam", enz. Lees de onderstaande tips aandachtig door voordat u ouderlijk toezicht instelt op een bepaalde groep. Dit zal helpen om de mate van informatiebeperking correct vast te stellen.

Stap 3

In de volgende sectie, "Toegestane sites", kunt u enkele bronnen van uw "zwarte lijst" met sites verwijderen. Voordat u dit doet, moet u ervoor zorgen dat de teksten, foto's, animaties, audio- en videomateriaal op de site veilig zijn. Voer de URL's in van de uitsluitingssites die u vertrouwt. De volgende stap is om op het tabblad "Algemeen" te klikken. Schakel in het bovenste veld 'Gebruikersinstellingen' het vinkje uit naast 'Gebruikers kunnen sites bekijken die geen beoordelingen hebben'. Vink vervolgens het vakje aan naast de waarde "Sta wachtwoordinvoer toe om beperkte sites te bekijken". Stel na het selecteren van deze categorie een wachtwoord in. Hij zal de functie van toelating tot deze dienst vervullen. Behalve u, kan niemand anders de geïnstalleerde instellingen wijzigen en uitschakelen.

Aanbevolen: