Hoe Poort In Te Stellen In Freebsd

Inhoudsopgave:

Hoe Poort In Te Stellen In Freebsd
Hoe Poort In Te Stellen In Freebsd

Video: Hoe Poort In Te Stellen In Freebsd

Video: Hoe Poort In Te Stellen In Freebsd
Video: A Quick Installation Of FreeBSD 13.0 2024, Mei
Anonim

Freebsd is een Unix-achtig besturingssysteem dat zichzelf heeft bewezen als een systeem voor het bouwen van internetservers, redelijk betrouwbare netwerkdiensten en efficiënt geheugenbeheer biedt.

Hoe poort in te stellen in freebsd
Hoe poort in te stellen in freebsd

Noodzakelijk

een computer met FreeBsd

instructies:

Stap 1

Installeer de verzameling poorten om poorten in Freebsd te gebruiken, dit is een verzameling patchbestanden die zich in de map usr / ports bevindt. Gebruik hiervoor de sysinstall methode.

Stap 2

Voer het uit met # sysinstall, ga naar de onderkant, selecteer de optie Configureren, druk op Enter, selecteer Distributies, Poorten en klik vervolgens op Afsluiten. Selecteer vervolgens de media waarvan u de ports collectie wilt installeren. Klik vervolgens op de X-knop om het installatieprogramma af te sluiten.

Stap 3

Verkrijg een verzameling poorten met Cvsup. Om dit te doen, moet u de Net / cvsup-poort installeren. Je kunt het starten met het commando # cvsup -g -L 2 / root / ports-supfile. Als u deze opdracht opnieuw uitvoert, worden alle laatste wijzigingen gedownload en overgebracht naar de ports-verzameling.

Stap 4

Installeer de poorten, merk op dat het poortskelet een minimale set bestanden is die FreeBSD vertellen hoe het programma moet worden geïnstalleerd en gecompileerd. Om een poort vanaf schijf te installeren, plaatst u deze in een schijf en koppelt u deze in de map / cdrom.

Stap 5

Ga dan naar de poortmap. Compileer / bouw de poort door Make te typen bij de shell-prompt. Installeer vervolgens de poort door de opdracht # make install uit te voeren. Start daarna de geïnstalleerde applicatie.

Stap 6

Installeer poorten van internet. Download hiervoor het distributiebestand en installeer het met # make install. Het systeem gebruikt het hulpprogramma Fetch om het te laden, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende omgevingsvariabelen.

Stap 7

Als uw internetverbinding zich achter een firewall bevindt of een proxy gebruikt, definieert u de juiste variabelen. U kunt er een lijst van krijgen in het helpsysteem van het hulpprogramma

Aanbevolen: