Hoe Linux In Te Stellen

Hoe Linux In Te Stellen
Hoe Linux In Te Stellen

Video: Hoe Linux In Te Stellen

Video: Hoe Linux In Te Stellen
Video: Linux-handleiding voor beginners 2024, Mei
Anonim

Linux is nog steeds ongebruikelijk voor een gewone gebruiker die zich zijn werk op een computer zonder Microsoft-producten niet kan voorstellen. Als voorheen alleen een echte expert Linux kon configureren, is de installatie en configuratie van dit besturingssysteem nu vrij toegankelijk voor de gemiddelde gebruiker.

Hoe Linux in te stellen
Hoe Linux in te stellen

Het onbetwiste voordeel van Linux, dat veel gebruikers, organisaties en hele landen ertoe aanzet om over te stappen op dit besturingssysteem, is dat het absoluut gratis is, wat gunstig afsteekt bij Microsoft-producten.

Dus onmiddellijk na de installatie moet je Linux configureren voor handig werk erin. Hier zijn enkele eenvoudige stappen om dit te doen.

  1. Muis wiel. Soms werkt een muis die is aangesloten via de PS/2-poort (en de meeste modellen zijn op deze manier aangesloten) na installatie van het systeem niet met het stuur. Als de knoppen hun functionaliteit behouden, hoeft de configurator niet te worden gestart. Open het XF86Config-bestand, zoek de Pointer-sectie die de muisinstellingen beschrijft. Zoek de regel Protocol "PS / 2" en verander deze in Protocol "IMPS / 2". Bewaar het bestand. Na opnieuw opstarten werkt het wiel.
  2. Het virtuele scherm is een interessante functie waarmee je je bureaublad groter kunt maken dan de fysieke resolutie van de monitor. Dankzij dit kunt u een comfortabele resolutie combineren waarmee u uw ogen niet hoeft te belasten bij het werken met tekst en afbeeldingen, en een groot genoeg bureaublad waarop u alles kunt plaatsen wat u nodig hebt. Het uitgebreide bureaublad zal automatisch scrollen wanneer de muisaanwijzer naar de randen van het scherm beweegt: onzichtbare gebieden vallen in het gezichtsveld. Open het XF86Config-bestand, zoek de sectie Scherm, waarin de scherminstellingen worden beschreven. Een van de subsecties heeft een regel die begint met het woord Virtueel en die twee cijfers bevat die de grootte van het virtuele scherm bepalen. Standaard komen ze overeen met de fysieke afmetingen, maar u kunt elke gewenste waarde instellen. Sla het bestand op, start uw systeem opnieuw op en probeer de wijzigingen uit. Pas de waarden indien nodig opnieuw aan.
  3. De grafische omgeving van KDE instellen. Gebruik het KDE Control Center om de bureaubladachtergrond te wijzigen of andere aanpassingen aan te brengen. U kunt het openen door op het pictogram met dezelfde naam te klikken of door "Control Center" te selecteren in het startmenu.

Aanbevolen: