Wat Is De Prestatie-index Van Windows

Inhoudsopgave:

Wat Is De Prestatie-index Van Windows
Wat Is De Prestatie-index Van Windows

Video: Wat Is De Prestatie-index Van Windows

Video: Wat Is De Prestatie-index Van Windows
Video: Xiret - Uitgebreide prestatie-index 2024, April
Anonim

Veel gebruikers van Windows-besturingssystemen weten zeker dat het systeem in deze besturingssystemen zijn eigen beoordeling van de prestaties van de computer kan bepalen.

Wat is de prestatie-index van Windows
Wat is de prestatie-index van Windows

Prestatie-index

De prestatie-index van Windows meet de mogelijkheden van de pc van een gebruiker in termen van componenten en software, waardoor de gebruiker een bepaalde coëfficiënt van de gezondheid van de pc kan zien (algemene beoordeling). Als het systeem een hogere totaalscore geeft, betekent dit natuurlijk dat de pc redelijk goed en snel presteert. Als de algehele score lager is, betekent dit dat de computer waarschijnlijk niet in staat is om complexe en resource-intensieve taken uit te voeren.

Om erachter te komen welke prestatie-index uw computer heeft, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" en selecteert u "Eigenschappen". In het venster dat verschijnt, kunt u op de knop "Windows Performance Index" klikken en de score zien die aan elk onderdeel van het systeem is toegewezen.

Hoe wordt de prestatie-index berekend?

Het is de moeite waard eraan te denken dat het algemene cijfer wordt gegeven in het laagste cijfer. Dit betekent dat als bijvoorbeeld alle onderdelen een score van 5 hebben en één ervan een 4,3 heeft, de totale score precies 4,3 is. Hierdoor blijkt dat de totaalscore geen gemiddelde is. Tegelijkertijd kunnen individuele schattingen een idee geven van de prestaties van de belangrijkste componenten en daarom kan het de gebruiker vertellen welke componenten van de computer moeten worden bijgewerkt. Daarnaast kunnen onervaren gebruikers op basis van deze beoordeling een nieuwe computer of software hiervoor aanschaffen. Als de algemene score van een computer bijvoorbeeld 5 is, kan iemand software kopen die speciaal voor zo'n pc is ontworpen. De software kan zijn eigen classificatie hebben. Als het een beoordeling van 4 heeft en uw computer een 5 is, dan kunt u dit programma zonder problemen op uw pc gebruiken.

Er wordt aangenomen dat de prestatie-index van een echt goede computer minimaal 5 moet zijn. Op dergelijke computers kan de gebruiker niet alleen werken met teksteditors, kantoortoepassingen, maar ook moderne games spelen en werken met grafische editors die veeleisend zijn voor het systeem bronnen. Voor alle andere taken is een computer met een index van 3.0 tot 4.0 ideaal.

Als gevolg hiervan blijkt de prestatie-index een zeer nuttige optie te zijn waarmee de gebruiker kan achterhalen welke componenten tijdig moeten worden bijgewerkt, en waarmee u ook kunt achterhalen welke software op uw computer werkt zonder een verscheidenheid aan bevriezingen en storingen.

Aanbevolen: